Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Innan jag hamnade i rullstol kunde jag inte ens i min vildaste fantasi föreställa mig hur uteslutande samhället var och fortfarande är, det saknas alltför ofta kunskap och insikt, skriver Maria Larsson (C). Bild: Ola Folkesson
Innan jag hamnade i rullstol kunde jag inte ens i min vildaste fantasi föreställa mig hur uteslutande samhället var och fortfarande är, det saknas alltför ofta kunskap och insikt, skriver Maria Larsson (C). Bild: Ola Folkesson

Är Falkenberg en stad för alla?

Tyvärr får jag nu till mig att tillgängligheten är dålig på Argus.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Jag har ännu inte haft förmånen att besöka Argus för jag tillhör en av pandemins riskgrupper. Fast det där med att jag inte besökt Argus är en sanning med modifikation, redan förra våren var jag högst upp på Argus, dit jag tog mig via en ranglig bygghiss. Jag såg verkligen fram emot invigningen men det blev av naturliga skäl inget av med det för min del. Jag längtar verkligen efter att få kunna ta vårt nya kunskaps- och kulturcentrum i anspråk.

Tyvärr får jag nu till mig att tillgängligheten är dålig på Argus. Det gör mig orolig, ledsen och rent av förbannad. Dessa lokaler som skulle vara framtiden, en satsning för mångfald och tillhörighet. Ett hus som skulle skapa gemenskap. Inte stänga ute. Dessutom fick jag idag läsa att man trots vetskapen om funktionsnedsättning inte tänkt hela vägen utan fick hålla ett möte på ett p-hus i en kommunal verksamhet. En motion som jag skrivit och drivit genom är att tillgänglighetstänket ska genomsyra alla kommunala verksamheter. Vad hände?

Jag skadade mig i en olyckshändelse för 15 år sedan. Innan jag hamnade i rullstol kunde jag inte ens i min vildaste fantasi föreställa mig hur uteslutande samhället var och fortfarande är, det saknas alltför ofta kunskap och insikt. Jag valde att engagera mig politiskt för att kunna påverka, idag är jag ledamot i Kultur-, fritids- och tekniknämnden och tillgänglighetsfrågorna står mig varmt om hjärtat.

Hinder i tillgänglighet i offentliga byggnader, offentlig utomhusmiljö och hos många näringsidkare är min vardag. Förutom besvikelsen över Argus så är tillgängligheten till våra underbara stränder en fråga som jag drivit länge. Jag skrev motion om detta våren 2017 och det beslutades att den skulle ingå i utredningen Badliv, en utredning som fortfarande snart fyra år senare inte är klar. Ett samhälle för alla ligger tyvärr långt bort än så länge, åtminstone i Falkenberg.

Maria Larsson (C)

ledamot i kommunfullmäktige i Falkenberg

ledamot i KFTN