Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Frågor som ”när ska vi flytta?” kommer dagligen från våra boenden och där går vi, tomma på svar, skriver personal på Lindgården. Bild: Annika Karlbom
Frågor som ”när ska vi flytta?” kommer dagligen från våra boenden och där går vi, tomma på svar, skriver personal på Lindgården. Bild: Annika Karlbom

Är detta en bra tid att pausa och flytta boenden?

Personal, boende och närstående går här i ovisshet.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Här är vi. Personal, boende och närstående på Lindgården som i dag går i ovissheten angående det beslut som ska tas. Varför ska detta ske nu kan man undra. Mitt i en rådande pandemi dessutom med en hög smittspridning. Är detta en bra tid att pausa och flytta våra boenden? Jag kan nog tala för många när jag säger att det är helt absurt.

Vi går här nu i ovisshet och ärendet är ännu en gång återremitterat. Detta har resulterat i att personal blir oroliga och tyvärr säger upp sig, för att leva med denna oro om ens framtida jobb påverkar hela ens arbete. Frågor som ”när ska vi flytta?” kommer dagligen från våra boenden och där går vi, tomma på svar. Det är otroligt påfrestande att inte kunna ge några svar. Vi ser hur det påverkar dem och hur det påverkar oss.

Att 20 procent av personalstyrkan har sagt upp sig blir nu ett arbetsmiljöproblem. Men vem har skapat detta egentligen? Hur kan man med gott samvete gå ut med möten om en paus och sedan inte säga ett knyst (mer än det som står i tidningen)? Det är ni berörda som tagit upp planen för pausen samt berörda politiker som skapat arbetsmiljöproblemet. Vi börjar tröttna rejält nu. Vi vill ha svar för detta är under all kritik. Och det har det varit från början fram till idag.

Jag ber er berörda att tänka igenom detta. Är inte våra boenden värda bättre? Ser ni inte problematiken i att genomföra detta under dessa omständigheter? Förtjänar inte våra boenden den trygghet de idag har på Lindgården med personal de är bekväma med? Jag ber er politiker att rösta rätt för boende, närstående samt personal på Lindgården!

Personal på Lindgården

LÄS MER: Fortfarande inget beslut om flytten på äldreboendet Lindgården

LÄS MER: Stressande besked för boende på Lindgården