Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Adnan Dibrani: Semester hemma en win–win-situation

Våra företag skulle bli glada över att vi lägger semesterpengarna på hemmaplan istället för utomlands denna gång

Detta är en text från HN:s ledarredaktion. Ledarredaktionen arbetar självständigt men delar Centerpartiets ideologiska värderingar.

Det blev en annorlunda vår i år. Jag har fått arbeta mycket hemifrån, riksdagen har gått ned till 55 personer som voterar och man sköter sitt uppdrag delvis från hemmaplan med många videomöten och mindre resande.

Det fungerar det också, men det är klart att jag liksom de flesta av er längtar tillbaka till en situation där vi kan återgå till någon sorts vardag. Kanske framförallt att få träffa äldre släktingar igen. Men där är vi inte än.

Nu övergår den annorlunda våren i en sommar, som nog blir rätt annorlunda den också.

Nu när det blir varmare och naturen grönskar är det många som längtar ut, som vill grilla i trädgården, bada i havet och bara allmänt vara ute i solen. Det är bra att vara ute, så var gärna det. Gå på strandpromenaden i Varberg eller en promenad längs ätran i Falkenberg. Bada i havet och promenera i skogen – men håll avstånd till andra personer! Följ myndigheternas rekommendationer – tvätta händerna ofta med tvål och vatten, försök hålla två meters avstånd till andra på promenaden, grilla i din egen trädgård med familjen men undvik att bjuda in många vänner till grillkvällen. Sitt inte trångt på uteserveringarna, trängs inte i affärerna och res inte till andra delar av landet eller utomlands. Coronaviruset sprider sig fortfarande och vi måste alla hålla ut och hålla i.

Men. Det går faktiskt att leva ganska normalt och fortfarande följa rekommendationerna. I onsdags förtydligade statsministern och myndigheterna vissa rekommendationer.

Bland annat sade de att man kan resa upp till två timmar med egen bil. Om man är hallänning så betyder det att man kan åka till Skåne, både till Helsingborg och Malmö, Göteborg, Bohuslän och besöka stugan i Småland. Dessutom är vi ju bortskämda med fina stränder på hemmaplan i Halland. Så semester hemma behöver inte vara en större uppoffring. Dessutom är det en win–win- situation då många av våra företag skulle bli glada över att vi lägger semesterpengarna på hemmaplan istället för utomlands denna gång.

Jag önskar att jag kunde säga att coronapandemin är över nu eller åtminstone ge ett datum för när restriktionerna kan lätta. Det kan jag inte. Det gäller att hålla ut. Men som sagt, när man sitter med en utegrill på stranden och ser ut över Kattegatt eller går omkring i Åkulla så inser man att det finns värre öden än att fira semester hemma.