Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Helena Storckenfeldt: Låna ut din röst till Moderaterna

I onsdags inledde Socialdemokraterna sin kongress i Göteborg. Under kongressen kommer stora fina löften ges från talarstolen och en ny partiledare kommer att väljas. Ett hopp om en nystart för Socialdemokraterna efter sju misslyckade år vid makten. Problemet är att det är samma löften som ges nu som för åtta år sedan. Skillnaden är att politiken nu är prövad och konstaterad misslyckad.

Detta är ett åsiktsmaterial och ingen nyhetsartikel.

Samhällsutvecklingen går åt fel håll på punkt efter punkt. Bristen på ren och stabil el, den grova kriminaliteten, arbetslösheten och utanförskapet. Regeringen har lovat guld och gröna skogar och levererat raka motsatsen.

Inför valet 2014 lovade Socialdemokraterna att Sverige skulle ha EU:s lägsta arbetslöshet. Sverige är idag den enda landet i EU som har en högre arbetslöshet idag än vid valet 2014. Sverige står idag på en fjärdeplats i högst arbetslöshet efter Spanien, Grekland och Italien.

Ett löfte som verkar hålla är avvecklingen av kärnkraften. Vilket fått förödande konsekvenser, inte minst för södra Halland som tillhör elområde 4. Bristen på ren och stabil el har lett till skyhöga elpriser och att företag inte kan etablera sig. Ringhals 1 och 2 stängdes och nu ser vi hur Karlshamnsverket eldar 140 000 liter olja i timmen under varma septemberdagar.

År efter år har regeringen lovat krafttag mot den grova brottsligheten. Våren 2017 lovade Magdalena Andersson och Anders Ygeman 10 000 fler polisanställda senast 2024. Polisen har själva bedömt att 7000 av dessa bör vara poliser, och inte civilanställda. Det målet kommer inte att nås. En femtedel av polisutbildningsplatserna gapar tomma samtidigt som skjutningarna och sprängningarna fortsätter. ”Sverige är Europas farligaste land” skrev tyska tidningen Bild.

Fler och fler väljare som tidigare röstat på Socialdemokraterna tycker att utvecklingen går åt helt fel håll. Fler tycker dessutom att regeringsskifte vid nästa val är enda alternativet om man vill se en vändning. Det tycker jag är bra. Politiker ska hållas ansvariga för sin politik och det bästa sättet att som väljare utöva den makten är att rösta på ett annat parti. En ny S-ledare som själv varit ansvarig under nuvarande utveckling kommer inte att erbjuda den vändning Sverige så desperat behöver.

Jag vill därför uppmana besvikna socialdemokrater att låna ut sin röst till Moderaterna. I gengäld lovar vi att göra allt vi kan för att få ordning på Sverige. Vi lovar att jobba för att ena landet, inte splittra. Vi kommer fokusera på de stora problemen för att steg för steg ta tillbaka kontrollen. Vi ska bryta utanförskapet, trycka tillbaka brottsligheten och säkra tillgången till ren och stabil el.

För det finns ingenting som är dåligt i Sverige som inte kan åtgärdas med det som är riktigt bra i Sverige. Men det kräver en ny regering och en ny kurs.