Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ulf Niklasson, chefredaktör Hallands Nyheter. Bild: ANDERS ANDERSSON ANDERS@FOTOGRAFHALMSTAD.SE
Ulf Niklasson, chefredaktör Hallands Nyheter. Bild: ANDERS ANDERSSON [email protected]

Ulf Niklasson: Hallands Nyheter har fler läsare än någonsin

För första gången är ni fler som läser oss digitalt än i pappret. Ett väldigt ödmjukt stort tack för ert förtroende.

Detta är en text från HN:s ledarredaktion. Ledarredaktionen arbetar självständigt men delar Centerpartiets ideologiska värderingar.

Den digitala utvecklingen inom många branscher går väldigt fort. Mediebranschen är inget undantag. Fler och fler väljer att läsa nyheter i sin telefon och eller i datorn. Fast det beror inte enbart för att många tycker det är smidigt och enkelt, det beror också på att nyheter är färskvara och som läsare vill man ha det senaste när det händer.

HN har satsat stenhårt på journalistik i de digitala kanalerna under många år och varje dag har vi en så kallad tablå där vi planerar för nyheter – på samma sätt som tv-bolagen lägger sin tablå för dagen. Till det har vi full beredskap för saker som händer i Falkenberg och Varberg för att snabbt kunna berätta, åka ut till platser med reportrar och fotograf för att leverera nyheter. Detta gör vi sju dagar i veckan, dygnet runt.

Och vi är så glada och tacksamma för att ni läsare uppskattar detta.

Det görs olika undersökningar när det kommer till medborgarnas medievanor. En handlar om den så kallade Novusmätningen. För ett par år sedan gick vi i mål med en viktig milstolpe, då vi passerade Aftonbladet och var det största mediet i Varbergs- och Falkenbergs kommun. Avståndet ner till Aftonbladet har sedan ökat vid de senaste mätningarna.

Nu, i slutet av oktober, kom Kantar med Orvesto Konsument 2023:2. Där uppmättes HN nå 92 000 läsare per dag via papperstidningen och de digitala kanalerna. En otroligt stark siffra och som dessutom bara från den senaste mätningen ökat med närmare 10 000 läsare.

Vi skall samtidigt vara ärliga och säga att vi tappar något i pappersläsning (det gör för övrigt de flesta tidningarna i Sverige), men tack vare att den digitala ökningen är så kraftig och tydlig, så ökar vår totala läsning till rekordnivåer.

Det är många diskussioner kring papperstidningen. Jag vet hur viktig den är för väldigt många och jag är så glad över att många av er har haft HN i både 30, 40, 50 och till och med 60 år. Vi har en utmaning att få ihop våra kostnader med papper, tryck och distribution, men vi skall göra vad vi kan för att så många som möjligt fortsatt skall kunna läsa oss i pappersform.

Det är lite för tidigt att komma med ett nyårslöfte, men jag gör det ändå. Jag lovar att vår satsning på den lokala journalistiken bara kommer att fortsätta. Och med de här goda betyget från er läsare, så blir vi ännu mer taggade på att leverera ännu bättre innehåll.

Ett riktigt stort och ödmjukt tack för att ni läser HN – i pappret, digitalt och på sociala medier.