Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ulf Niklasson: Grattis Varberg - Wall of Fame kommer till stan!

Varbergare inom sport och kultur med framgångar på den internationella och nationella scenen är många och som gjort tydliga avtryck.

Detta är en text från HN:s ledarredaktion. Ledarredaktionen arbetar självständigt men delar Centerpartiets ideologiska värderingar.

Det måste lyftas fram ännu bättre.

I dag invigs Wall of Fame i Arena Varberg. Ett rikt idrotts- och kulturliv är något som berikar en stad och borde alltid prioriteras. De positiva effekterna är oändliga och en tydlig grundbult för en framgångsrik och attraktiv kommun. Sport och kultur fostrar, engagerar, river upp känslor och är något det pratas om vid frukostbordet, på torget, på arbetsplatser och på krogar. Personerna bakom dessa framgångar är dessutom fina representanter och förebilder för sin stad.

Ett framgångsrikt idrotts- och kulturliv är dock inget självspelande piano, utan det är stora ansträngningar som ligger bakom. Det handlar såklart om de aktiva, men även de som gör ett stort jobb bakom rampljuset.

Det är oerhört viktigt att inte ta det här för givet och att kontinuerligt säkerställa att resurserna är de rätta för fortsatt utveckling. Det är också viktigt att reflektera över hur mycket fin kultur och idrott det faktiskt finns och hylla personerna bakom framgångarna.

Varbergs idrottshistoriska förening gör ett beundransvärt jobb på många sätt, inte minst med att dokumentera varbergarnas framfart i både OS och VM. Och det är ett digert jobb. Vid många och frekventa sammanhang påminns vi om hur involverade varbergare är i den absoluta toppen inom kultur och idrott i och utanför Sveriges gränser.

För oss på Hallands Nyheter har sport och kultur en självklar plats. Det har alltid varit så och det kommer också alltid att vara så. När vi fick frågan om att delta för att lyfta fram sport och kultur, så var mitt svar ett tydligt och självklart ”ja”.

I eftermiddag är det premiär för Varbergs Hall of Fame – en tydlig och bestående markering för att hylla personer från Varberg som gjort fantastiska insatser inom kultur- och idrottsområdet. Det kommer att bli på en fin plats inne i Arena Varberg, dit jag hoppas många kommer att ta sig under hösten. Det kommer att bli en plats för beundran, för minnen, för glädje, för inspiration – eller bara en stunds kontemplation.

Kort och gott – en fin plats vi skall vara stolta över.

I eftermiddag kommer vi att presentera premiärvinnarna. Den här gången blir det två personer från kultur och två från idrott, båda med fantastiska meritlistor, starka personligheter och goda representanter för Varberg. Kommande år blir det en, istället för två, från respektive område.

Vilka det blir? Ja, det läser ni såklart på hn.se och i Hallands Nyheter printtidning.

Hoppas att ni, liksom jag, känner att detta är ett fint sätt att lyfta kultur och idrott.

Varmt välkomna till Arena Varberg.

Fotnot: Juryn består av representanter från Varbergs kommun/Arena Varberg, Hallands Nyheter, Varbergs Idrottshistoriska Förening och NW Event & Möten.