Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

ZELDA FÅR INGEN BOSTAD TROTS ATT HON ÄR GRAVID
FOTO:ANNIKA KARLBOM
010801 FÄRG 4SP
ZELDA FÅR INGEN BOSTAD TROTS ATT HON ÄR GRAVID FOTO:ANNIKA KARLBOM 010801 FÄRG 4SP

Katarina Erlingson: Gör om och gör rätt, Varbergs kommun!

Ledare 20/12. Pandemin tog oss alla på sängen och har tvingat fram mer eller mindre kreativa lösningar på olika problem. Under våren 2020 hade regeringen och samarbetspartierna pressträffar på löpande band. Där presenterades överenskommelser på miljarder för att lindra konsekvenserna av pandemin.

Detta är en text från HN:s ledarredaktion. Ledarredaktionen arbetar självständigt men delar Centerpartiets ideologiska värderingar.

Efter att pandemin tagit ny sats i höst har regeringen tvingats återinföra till exempel krisstöd till företag och borttagande av karensdagen.

En grupp som trillar mellan stolarna är gravida. Sen i mars i år räknas gravida som riskgrupp från och med graviditetsvecka 20. Det är Socialstyrelsens bedömning och den rättar sig Arbetsmiljöverket efter, och därmed bör den gälla alla anställda som är gravida. Det kan slå väldigt olika, för arbetsgivare kan göra olika. Det blir extra knepigt när landets 290 kommuner kan hantera frågan på olika sätt.

Som HN skrivit agerar Varbergs kommun enligt bokstaven i bestämmelserna, medan andra kommuner hjälper till att kompensera lönebortfallet.

De gravida kvinnorna tvingas nämligen bort från sitt arbete redan från vecka 20, såvida det inte går att hitta alternativa arbetsuppgifter. En lärare måste träffa sina elever dagligen och har svårt att hålla fysisk distans, därför tvingas de ansöka hos Försäkringskassan om graviditetspenning.

Problemet är att det finns ett tak på graviditetspenningen som är betydligt lägre än sjukpenningen (vilken är 80 procent av lönen). Anna Wingård, lärare i Varberg, har tagit strid med kommunen om detta och har bland annat anmält sin arbetsgivare för diskriminering.

Sånt här borde inte få hända, ens under en pandemi. Det är helt orimligt att den enskilde ska behöva ta den ekonomiska smällen av regler orsakade av pandemin. Det är jobbigt nog psykiskt att tvingas hem i fem månader före förlossningen. Kommunen visar sitt byråkratiska ansikte och hävdar att det är statens ansvar. Må så vara, men under tiden kunde kommunen ta sitt ansvar som arbetsgivare i förhållande till sina anställda som hamnar i kläm.

-Vårt svar är att vi kompenserar inte för inkomstbortfall som är ett resultat av andra myndigheters eventuellt bristfälliga ersättningsnivåer, säger personaldirektör Björn Linder.

I vanliga fall hade det varit svårt att argumentera emot den synen, men nu är det pandemi och situationen för gravida är en effekt av den. Då måste alla myndigheter och arbetsgivare vara lite mer flexibla och lyhörda. Särskilt när det uppenbarligen går, då andra kommuner hittat möjlighet att kompensera.

Att vara en fyrkantig arbetsgivare är sällan en bra strategi om man samtidigt vill attrahera medarbetare. Huvudproblemet får lösas av de myndigheter som berörs, men det kommer förstås att ta tid. Kommunen måste vara krockkudde för sina medarbetare fram till dess, något annat är oacceptabelt.