Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Ola Johansson riksdagsledamot (C): Ta vara på möjligheten att påverka genom oss

Bakom skärmen i vallokalen bestämmer DU vem som ska representera DIG.

Detta är ett åsiktsmaterial och ingen nyhetsartikel.

Gästkrönikan 8/9. Man får inte en andra chans att göra ett sista intryck brukar man säga och den tänker jag ta nu, som den siste krönikören innan valdagen. Jag har fått förtroendet att stå kvar på valsedelns första plats och hittills har jag fått godkänt. Mitt ledarskap utgår från lagarbetet, att vi som vill jobba för Centerpartiets politik samarbetar.

Centerpartiet har en agenda som för Sverige och Halland framåt. Istället för bakåtsträvande vill jag ta tag i samhällsutmaningarna och vända utvecklingen till något som är bättre, där fler kan vara med och dela jämlikt på den gröna tillväxt vi skapat, sedan vi återinvesterat i miljön och säkrat vårt enda jordklots fortlevnad. Hållbarhet och jämlikhet sammanfattar mina egna motiv att som ung i Falkenberg engagera mig i Centerrörelsen.

Jag har haft förmånen att under åtta år vara Centerpartiets riksdagsledamot från Halland. Att vara hela vårt läns röst i Stockholm är ansvarsfullt och innebär att man måste lägga sina egenintressen åt sidan, att se, förstå och verka för medborgarnas behov, trots att det kan variera mycket mellan och inom kommunerna. De enskilda motioner jag skriver har ofta sin grund i länsfrågorna. Jag har gjort interpellationer och ställt skriftliga frågor, bland annat om järnvägen, vägar, polisutbildningen, jord-, skogsbruk och fisket. Halland är ett tvärsnitt av Sverige och våra förhållanden kan användas som exempel på de flesta samhällsutmaningarna.

Det saknas bostäder i hela Sverige. Även i Halland byggs det för lite. Reformbehovet på bostadsmarknaden är stort och alla partiledare vill se en bred blocköverskridande överenskommelse för framtiden. Jag ser det som min uppgift som bostadspolitisk talesperson att delta i det arbetet och representera Centerpartiet i en sådan förhandling, samt att fortsätta utveckla en politik med enklare regler som skapar fler klimatsmarta och energieffektiva bostäder som är överkomliga för alla.

För centerväljarnas del har valrörelsen i Halland präglats av en ovanligt intensiv personvalskampanj med tre huvudkandidater, en i Varberg, en i Falkenberg och så jag. Att jag placerades som etta på valsedeln visar att jag har förtroende i Centerpartiet. Bara en kan vara nummer ett och med det följer ett särskilt ansvar att inte bara vara en i laget, utan vara den ledare som tar på sig rollen att stötta och ge utrymme även åt dem som har som sin uttryckliga ambition att kryssa sig förbi mig.

Det är min och Centerpartiets ambition att det i den trio som står främst ska finnas två ledamöter och en ersättare. Oavsett vilka, vore det en stor framgång att dubbla mandaten, för mig och för det lag jag har förmånen att gå i spetsen för. Nu bestämmer DU vem som ska representera DIG. Bakom skärmen i vallokalen ligger all makt hos dig att kryssa den som du vill ska företräda dig.