Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Adnan Dibrani: Rädda dinosaurierna, rösta i kyrkovalet!

Vi socialdemokrater vill att Svenska kyrkan fortsatt ska vara en öppen och demokratisk folkkyrka

Detta är ett åsiktsmaterial och ingen nyhetsartikel.

Kyrkovalet i år blir en riktig rysare. Det blir ett slag mellan dem som vill se en modern, demokratisk kyrka, öppen för alla, och dem som vill kasta oss tillbaka till medeltiden.

Sverigedemokraterna kraftsamlar nämligen. Med en miljon kronor i budget och runt 1 000 kandidater hoppas det rasistiska partiet att få mer att säga till om inom Svenska kyrkan. Härföraren är ingen mindre än foliehatten Julia Kronlid. Kvinnan som inte tror på evolutionen.

”Det är skillnad att uttala sig om något som hänt i nutid, när det finns människor som lever i dag som faktiskt var med. Ingen som lever i dag var ju med för 6000 år sedan.” Eh?

”Det kan finnas en viss utveckling i naturen, men jag ifrågasätter delar av evolutionsteorin. Jag accepterar inte evolutionsteorins påstående att människor härstammar från aporna. Man kan ifrågasätta det vetenskapliga i det eftersom det ligger så långt tillbaka i tiden.” Hjälp!

Det finns försvinnande få forskare som inte tror att livet uppkom för si så där 4,5 miljarder år sedan. För 6 000 år sedan fanns redan högt stående kulturer. Det var till exempel då som plogen introducerades här i Europa.

Tidigare bestod kreationiströrelsen i Sverige av ett fåtal galenpannor med antivetenskaplig agenda. Numera har de alltså en representant i riksdagen. En representant som vill ta över Svenska kyrkan. Det är ett bakslag för vetenskapen och en seger för de riktiga mörkerkrafterna.

Socialdemokraterna ställer upp i valet för att det är viktigt att Svenska kyrkan fortsätter att vara en öppen och demokratisk folkkyrka. En kyrka som visar att alla 6,1 miljoner medlemmar är värdefulla och välkomna. Vi vill ha en modern kyrka.

Varje röst är oerhört viktig. Konservativa och bakåtsträvande krafter mobiliserar för att stänga dörrar. De vill begränsa kyrkans solidariska arbete och verka mot jämställdhet och jämlikhet. Det kan vi aldrig tillåta.

Socialdemokraterna vill försvara allas rätt att få gifta sig kyrkligt. Mot det står Sverigedemokraternas och de konservativa krafterna som vill förbjuda homosexuella att gifta sig i kyrkan. För oss är det viktigt att Svenska kyrkan inte blir ett verktyg för att sprida inskränkthet, fördomar och rädsla. Rädda dinosaurierna! Rösta i kyrkovalet!