Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: ANDERS ANDERSSON ANDERS@FOTOGRAFHALMSTAD.SE
Bild: ANDERS ANDERSSON [email protected]

Ulf Niklasson: HN:s vallöfte till alla under 25 år – läs oss gratis i sex månader!

Unga väljare är en viktig målgrupp för de politiska partierna och vallöften avlöser varandra. Hur många löften som sedan blir verklighet är en annan fråga.
Här kommer ett löfte från Hallands Nyheter som vi garanterat står för: du som är under 25 år får allt vårt innehåll gratis i sex månader.

Detta är ett åsiktsmaterial och ingen nyhetsartikel.

11 september är det val i Sverige och för många är det första gången som det är dags att gå och rösta. Vad och vem du lägger din röst på är helt och hållet upp till dig, för mig är det viktigast att du röstar. Valrörelsen har börjat och den kommer att trappas upp ännu mer fram till valdagen, det kan vi vara säkra på. Vi kan också vara säkra på att partierna kommer att pumpa ut information om sin egen förträfflighet.

Just det här riksdagsvalet känns onekligen väldigt spännande med tanke på det parlamentariska läget där åtminstone ett parti riskerar att ramla ur riksdagen, vilket i sådant fall skulle förändra spelplanen tydligt.

Hallands Nyheter kommer att fokusera på det som händer i Varberg och Falkenberg. Vår förhoppning är att ge dig sådan kvalitativ information och vägledning som det bara är möjligt som gör att du känner dig trygg med vem som får din röst 11 september.

Vi skall granska politiker, förklara och berätta om de olika alternativen på ett objektivt och kritiskt sätt – alltså, det som är den oberoende journalistikens ryggrad.

Att rösta för första gången är en anspänning och under kommande period kommer du att matas med information. Jag minns första gången jag skulle rösta och den nervositet jag kände när jag stod där med mina valsedlar.

Det var ett tag sedan… Men jag minns att jag fick dåligt samvete för att jag inte var tillräckligt påläst, lyssnat aningen för mycket på mina föräldrar och inte gått mer på vad jag själv ansåg. Jag tror att det är oerhört vanligt att känna så.

Det är också en anledning till att Hallands Nyheter väljer att frångå vår hållning att det mesta innehållet skall vara förbehållet de som betalar för vår journalistik.

Du som är under 25 år får nu under sex månader möjlighet att ta del av allt innehåll i våra olika kanaler. Prenumeration avslutas automatiskt efter detta. Jag vill väldigt gärna att du är med oss kommande halvår så att vi får visa dig allt vi gör.

Ta den chansen.

Ta del av erbjudandet: Läs HN gratis i 6 månader