Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jörgen Warborn: Företagarvänlig politik ger jobb

Med prioriteringar för fler jobb blir Sverige starkare, därför behövs en moderatledd alliansregering.

Detta är ett åsiktsmaterial och ingen nyhetsartikel.

Ett av mina uppdrag i min roll som moderat företrädare är som ordförande i Moderata Företagarrådet Sverige. Projektet är en nystart för moderaternas företagarpolitik och sedan starten ifjol har vi hjälpt till att starta över 100 företagarråd runt om i landet. Ett företagarråd är moderater och företagare som jobbar tillsammans för ett bättre företagsklimat. Med anledning av detta så har jag därför rest i hela Sverige för att diskutera samhällsutmaningar med företagare och lokala moderata företrädare. 

Med en omvärld i ständig förändring krävs en lyhörd politik som ständigt verkar för goda förutsättningar för landets företag. Tyvärr ser vi raka motsatsen hos den rödgröna regeringen som lanserar förslag efter förslag som skadar företagen och jobben. De förslag som lagts fram på skattehöjningar har också mött mycket hård men berättigad kritik. 

Ändå har regeringen bland annat beslutat att införa en kemikalieskatt på elektronik lagom till att semestern börjar i år. Istället för att skatten grundas på mängden miljöfarliga kemikalier så har den rödgröna regeringen valt att beskatta varorna efter deras vikt. Dessutom är det bara produkter som köps i Sverige som omfattas av skattechocken. I vissa fall kommer det löna sig att köpa samma vara från ett annat land, något som kommer leda till minskad försäljning för svenska butiker och färre jobb. 

Som om detta inte vore nog driver den rödgröna regeringen på för att beskatta transporter genom flygskatt och en framtida kilometerskatt. I ett stort och glest befolkat land som Sverige, där vi är beroende av långväga transporter av varor och människor kommer den rödgröna politiken få stora negativa konsekvenser. Resultatet blir återigen färre jobb och att stora delar av landet lämnas åt sitt öde. 

Regeringen har även nyligen gett beskedet att de till och med tänker införa en fjärrvärmeskatt. Finansminister Magdalena Andersson har sagt att bolagens ökade kostnader för fjärrvärmeskatten inte kommer att påverka priset för kunderna. Bolagens ökade kostnader måste dock hämtas någonstans ifrån och det kommer bli kunderna som får stå för notan i slutändan. Det är allvarligt att finansministern försöker att dra väljarna bakom ljuset genom att säga som hon gör.

Vi moderater satsar mer på välfärden än vad regeringen gör och vi sänker dessutom skatten. Med prioriteringar för fler jobb blir Sverige starkare, därför behövs en moderatledd alliansregering.