Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Varbergs Bois testar ny spelare mot HBK

Gabriel Altemark Vanneryr, Patrik Larsson och Alexander Mellqvist är inte med mot Halmstads BK. Det är tveksamt även med Modou Barrow. Däremot visar Nsima Peter, 24, upp sig. – Han spelar för ett kontrakt. Så kan man säga, menar tränaren Halda Kabil.

Det blir på Skedalaheds idrottspark som Varbergs Bois i dag klockan 13 sätter igång matchandet inför seriestarten. I första träningsmatchen har Halda Kabil plockat fram långkalsongerna.

– Det ska tydligen bli lika kallt i morgon (läs i dag) så det gäller att förbereda sig till max, säger han.

Vad ställer du upp med för lag?

– Just nu har vi sexton man friska, men varken ”Gabbe” (Gabriel Altemark Vanneryr) eller (Alexander) Mellqvist spelar. De opererades ju förra säsongen och vi kan inte räkna med dem förrän om cirka 1,5 månad. Patrik Larsson har känning i baksida lår, och även Modou Barrow. Jag vet inte hur allvarligt det är, men vi vill naturligtvis inte chansa med honom, förklarar Halda Kabil.

Visst lär vi få se en del nyförvärv på planen, samt spelare som kommit tillbaka efter skador. Samtidigt letar Bois eventuellt en forward. Just nu har man förutom Patrik Larsson och Gabriel Altemark Vanneryr även Joakim Sjöhage och Jakob Antonsson i anfallsbesättningen.

Under en tid har klubben synat nigerianen Nsima Peter. Kristianstads FF:s skyttekung gjorde nio mål i division 1 södra under sin andra säsong. Han kom till KFF 2011 från Wiiki Tourists FC i Nigerias Premier League.

– Han kom i ett par espadrillos, en tunn jacka och utan strumpor. Han hade aldrig haft en mössa på huvudet och visste inte vad en konstgräsplan var, säger KFF:s ordförande Ronnie Larsson till Kristianstadbladet om första mötet med Nsima Peter.

Halda Kabil är nöjd med vad han sett hittills.

– Han är en stark och snabb forward. Riktigt bra på att hålla i bollen. Det är hans bästa egenskaper.

Samtidigt säger Bois-tränaren:

– Ska vi ha en forward måste han vara riktigt bra, eller någon som jag tror kan bli bra på sikt. Hittills har han visat att han är helt okej.