Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Vågade inte tro att flytten skulle bli av

Så sent som för två veckor sedan fick ett 30-tal av de anställda på Spenshults sjukhus besked om att de skulle erbjudas arbete i Falkenberg.

Falkenberg. Men några kontrakt skrevs aldrig under. I stället kom beskedet i måndags att det inte kommer att bli någon verksamhet i Falkenberg.

– Vi var kallade till ett informationsmöte och innan jag åkte till jobbet tänkte jag att ”jag har nog inget jobb när jag kommer hem i dag”, berättar en av de anställda på sjukhuset som HN har varit i kontakt med.

Personalen på Spenshults sjukhus var härdad efter de nedskärningar som skett under det senaste året.

– Efter beskedet om att vi skulle flytta till Falkenberg har det varit så tyst, så jag har inte riktigt trott på att det skulle bli av. Det har varit så mycket fram och tillbaka och vi har levt med de här nedläggningarna ett tag, berättar den anställde.

Och i stället för flytt till Falkenberg blir det nu till att ge sig ut på marknaden och söka efter ett nytt jobb.

– Det är synd om patienterna som har sökt sig till just de specialister som vi har. Det ska bli intressant att se hur vi ska klara av återbesök och allting.

Sjukhuschefen Per Nyman menar att man inte hade kunnat förutse situationen.

– Hade vi haft en chans att förutse detta så hade vi inte lagt ned så mycket jobb på det här. Det här är väldigt olyckligt för företaget, säger han.

MEST LÄST