Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Västsvensk humorgrupp sörjer bortgången medlem

Kvällens stand-up i Varberg är inställd på grund av komikern Jovan Siladjis bortgång. – Det är en stor personlig förlust för mig, säger Erika Sjöwall, som i juli flyttar stå upp-klubben till Falkenberg.

Jovan Siladji hade serbiska rötter, bodde i Lerum utanför Göteborg och ingick i gruppen Westside Comedians tillsammans med hallänningar som Per-Olof Fahlborg (Falkenberg), Björn Johansson (Halmstad) och Erika Sjöwall (Skällinge).

– Vi träffades första gången på finalen av GT-skrattet 2005, som Jovan vann, och blev de två i gruppen som kom bäst överens. Vi skrev bland annat på en komediserie ihop och hade kontakt med ett produktionsbolag som skulle ha filmat vår tv-pilot under sommaren, men det är framskjutet till 2010, berättar Erika.

Serien har arbetsnamnet Vardag och Erika tänker fortsätta att fila på manuset.

– Handlingen är klar och karaktären som Jovan skulle spela får jag ändra, men inte ta bort helt. Vår tanke var att lyfta fram den varma Göteborgshumorn som finns i exempelvis ”Albert & Herbert”.

Jovan Siladji avled hastigt och oväntat 12 april, efter att ha drabbats av en hjärnblödning vid 37 års ålder. I dag var han inbokad på Cheers & Beers i Varberg som support till Thomas Oredsson, men den föreställningen är inställd och nu flyttar Erika Sjöwall sin stå upp-klubb till Harrys i Falkenberg.

– Det har kommit mycket folk till Cheers & Beers och komikerna har varit nöjda, men jag och krögarna har inte varit helt överens om hur man ska driva klubben. Därför gör vi en mjukstart på Harrys i Falkenberg med tre mellankända komiker varje onsdag i juli. Förhoppningsvis kan vi fortsätta till hösten.

Bland komikerna som är inbokade finns tre av programledarna för radiohumorshowen ”Pang Prego”, som också har figurerat i ”Grillad” i tv: Jesper Rönndahl, Kristoffer Svensson och Josefin Johansson, som är uppvuxen i Småland nära Hyltebruk och som gick på Sturegymnasiet i Halmstad 1998–2001.

Förutom medlemmar i Westside Comedians kommer även Anders Celin, som ursprungligen är från Halmstad.

Dagen efter Jovan Siladjis bortgång skrev Erika Sjöwall ett inlägg på sin blogg (erikasjowall.blogspot.com): ”Du har tröstat mig många gånger. När jobbiga krögare hackat som värst, var det dig jag vände mig till. /…/ Du kommer för alltid att finnas i mitt hjärta, Jovan. Jag saknar dig. /…/ Varför skulle just du dö? Det var ju du och jag som skulle bli det nya radarparet.”

Jovans namn är för övrigt inte borttaget från Westside Comedians hemsida (westsidecomedians.blogspot.com).

– Nej, och han finns kvar på Facebook också, med namn och bild. Och det går väl inte att ta bort utan lösenord? Själv tycker jag faktiskt att det är rätt skönt att han finns kvar där ute på internet, som ett minne, säger Erika.