Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Boston

Trots kritik - regionstyrelsen säger ja till Bostonresa

Region Hallands omdiskuterade resa till USA klubbades igenom av regionstyrelsen på fredagen.

HN har tidigare skrivit om Region Hallands omdiskuterade resa till USA. Elva tjänstemän och politiker i regionstyrelsens hälso- och sjukvårdsutskott ska den 30 januari åka till Boston för att göra studiebesök och skriva ett 15-miljonersavtal med ett utbildnings- och forskningsföretag.

Studiebesöket har väckt reaktioner, bland annat från vårdpersonal som varit kritiska till att man åker till USA för att studera hur de arbetar där, i stället för att utforska hur man arbetar på hemmaplan. Utöver det har kritiken handlat om att regionen har anlitat regiondirektör Catarina Dahlöfs sambo för att sköta det juridiska kring avtalet. Det faktum att avtalet inte är upphandlat väckte ytterligare uppmärksamhet.

Trots den hårda kritiken gick avtalet igenom när regionstyrelsen på fredagen tog beslutet om att Region Halland nu ska inleda samarbetet.

– Vi är mycket stolta över att ha fått denna möjlighet som vi är övertygade om ska bidra till en bättre vård för hallänningen, säger Mats Eriksson, regionstyrelsen ordförande i ett pressmeddelande.

Företaget, som regionen skriver avtal med, är en filial till Harvards medicinska utbildning och är kopplat till Bostonsjukhuset Brigham and Women’s hospital.

MEST LÄST