Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/5

Tidningsbud räddade boende från villabrand

När räddningstjänsten kom fram till villan på Västra gärdet var branden fullt utvecklad. Tack vare Tony Fredman klarade sig de boende oskadda. – Det var tur att jag kom vid rätt tid, säger han.

När Tony Fredman som arbetar som tidningsbud var ute på sin dagliga runda kände han plötsligt att det luktade brandrök. 
– Det tog en stund för mig att förstå vad det kom ifrån. Men när jag gick runt huset såg jag att det brann. Jag tänkte att jag måste få väck folket därinne och vrålringde på dörrklockan, säger han.
Falkenbergsbon fortsätter:
– Hade jag kommit tio minuter senare hade det kanske varit för sent. Det var inte mycket till en brand när jag kom. Men den spred sig snabbt vidare. 

I villan på Sanddynevägen, som är ombyggd till två lägenheter, bor det totalt tre personer och en hund. De fick i all hast lämna sin bostad och klarade sig undan branden oskadda.
– Det var tur att någon såg det här i ett tidigt skede, säger Niklas Rosenberg, inre befäl vid räddningstjänsten i Halland. 

Tony Fredman larmade om branden klockan 4.42 på fredagsmorgonen. Tio minuter senare anlände räddningstjänsten till platsen. Då såg de öppna lågor från altandörren. 
– Det brann på utsidan och röken har tagit sig in i villan så fastigheten är rökskadad. De boende kan inte bo där under dagen, berättar Morgan Hansson styrkeledare vid räddningstjänsten i Falkenberg.

Räddningstjänsten fick snabbt kontroll på branden och hade stannat kvar under morgonen för att utföra kontroller.
– Vi har ventilerat ut lägenheterna med fläktar och brutit upp fasaden och golv för att kontrollera glödhärdar, säger Morgan Hansson. 

Enligt polisen finns det misstanke om att branden hade startat i en kruka med cigarettfimpar, som stod på utsidan av huset.
– Den stod precis intill en trätrappa som tagit eld. Så antagligen har en fimp legat och pyrt där innan det började brinna, konstaterar fastighetsskötare Johan Petersson.
Han arbetar åt Stenhörnet som äger fastigheten och fick tillbringa en del av fredagen med att sitta brandvakt.

 

Vill du ha fler nyheter och inte missa vad som händer i Varberg och Falkenberg? Följ oss på Facebook, Twitter och Instagram för att ta del av alla nyheter. Ladda också ner vår app så att du aldrig missar senaste nytt från HN-land. Appen finns att ladda ner till både iphone och android.