Tiger Woods är på gott humör inför årets British Open.
Tiger Woods är på gott humör inför årets British Open.

Woods ser British Open som bästa majorchansen

Drygt tio år efter den senaste titeln drömmer Tiger Woods om att vinna sin 15:e major. Störst chans tror han finns just i British Open.

ANNONS
|

Att USA har dominerat med segrar i de fem senaste majortävlingarna är knappast 42-årige Tiger Woods förtjänst. I stället är det ett gäng 90-talister – Brooks Koepka, Jordan Spieth, Justin Thomas och Patrick Reed – som ligger bakom den sviten.

Men Woods ser gärna till att fem raka amerikanska segrar blir sex under sin majorvecka på skotsk mark.

- Känslan är mycket bättre än i början av året. Det känns som att jag har en bättre förståelse för mitt spel och min kropp och min sving, mycket mer än på Augusta, säger han på sin välbesökta presskonferens på Carnoustie.

ANNONS

Erfarenhet viktig

Den senaste comebacken efter ryggskadan måste betraktas som lyckad, med en andraplats och en fjärdeplats som bäst i år. På den stora majorscenen är det däremot fortfarande länge sedan som Tiger Woods var med och slogs om segern. Den senaste topp 10-placeringen kom i just British Open för fem år sedan och den senaste triumfen var i US Open 2008.

British Open, där Woods gör sin första start sedan 2015, är den major där ålder och erfarenhet brukar betala sig allra bäst. Sju av de tio senaste segrarna har varit över 35 år – och det är också på de brittiska öarna som Woods tror på störst chans att vinna en major igen.

- På lång sikt skulle jag definitivt säga ja, eftersom man inte måste slå så långt för att spela på en linksbana. Titta vad Tom (Watson) gjorde på Turnberry när han var 59 år (och nådde särspel om segern 2009), säger Woods.

- Jag har alltid älskat att spela linksgolf. Det är min favoritgolf att spela, jag gillar den typen av golf eftersom den är så kreativ.

ANNONS

Slog järntrea 300 meter

Woods, trefaldig mästare i British Open, var med på Carnoustie även 1999 (delad sjua) och 2007 (delad tolva). Det föll visserligen ett lätt regn mot presstältets tak när en avspänd Woods pratade på tisdagen, men banan är enormt torr och studsig inför årets tävling.

- Fairways är snabbare än greenerna, säger Woods och berättar att han slog en järntrea på 300 meter lång under ett av inspelsvarven.

- Mycket kommer att handla om att förstå hur man ska spela golfbanan och hur man ska tackla de här förhållandena.

Carnoustie, Storbritannien, TT:s utsände

Fakta: Tiger Woods

Född: 30 december 1975.

Världsrankning: 71:a (tidigare världsetta under totalt 683 veckor).

Majortitlar: 14 (US Masters 1997, 2001, 2002, 2005, US Open 2000, 2002, 2008, British Open 2000, 2005, 2006, PGA-mästerskapet 1999, 2000, 2006, 2007).

Comebacken: Har spelat elva tävlingar på PGA-touren i år, varav två majors. Bästa placeringarna är en andraplats i Valspar Championship och fjärdeplatsen i Quicken Loans National för bara några veckor sedan. Gör nu sin första start i British Open sedan 2015.

ANNONS