Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Serena Williams, USA, i semifinalsegern mot Julia Görges, Tyskland, i Wimbledon.

  Williams bröt finaltorka – kan ta 24:e titeln

  Tennislegendaren Serena Williams är klar för sin första grand slam-final på ett och ett halvt år. Den 36-åriga amerikanskan besegrade Julia Görges med setsiffrorna 6–2, 6–4 i Wimbledons semifinal och nu kan Williams bli historisk.

  23-faldiga grand slam-segraren Serena WIlliams blev mamma i september och gjorde comeback på WTA-touren i mars. Efter att ha tvingats lämna walkover på grund av skada i Franska mästerskapens åttondelsfinal i maj så har 36-åringen imponerat i årets tredje grand slam-turnering.

  - Jag hade en väldigt tuff förlossning och har knappt klarat av att ta mig tillbaka. Under en tid kunde jag knappt gå till min egen brevlåda, säger Williams till Eurosport.

  I semifinalen mot 13-rankade tyskan Julia Görges, som aldrig tidigare varit så långt framme i en grand slam-turnering, var Williams överlägsen. Matchen var över efter drygt en timmes spel sedan amerikanskan vunnit i raka set, 6–2, 6–4.

  Williams är nu framme i sin första grand slam-final sedan turneringssegern i Australian Open, Melbourne, i januari 2017. Motståndare blir den 30-åriga tyskan Angelique Kerber, precis som i Wimbledon-finalen för två år sedan då Williams vann med 7–5, 6–3.

  Kerber – som vann Australian Open och US Open 2016 – besegrade 12-rankade lettiskan Jelena Ostapenko i raka set, 6–3, 6–3, i sin semifinal och är nu ute efter revansch, och sin första titel, i Wimbledon.

  - Hon (Kerber) är en väldigt bra grässpelare, säger Williams om finalmotståndet.

  Williams, sjufaldig segrare i Wimbledon, blir vid en ny turneringsseger historisk och tangerar Margaret Courts rekord på 24:a grand slam-titlar.