Wics tjejer vägde för lätt

Ingen hade väl förväntat sig att nykomlingen Warberg skulle kunna stå upp mot trycket från serieledaren Iksu. Och så blev det inte heller.

ANNONS
|

Innebandy: SSL dam

Hemmasegern med 9–2 talar sitt tydliga språk. Fast Wic-tränaren Patric Löfborg hade trots allt en del att vara nöjd med.

– Visst, Iksu hade ett rejält spelövertag. Men stundtals stod vi upp riktigt bra och skapade också en del möjligheter i våra kontringar.

I första perioden var wicarna vassa vid valda tillfällen. Men tyvärr var det alltför ensamma. Den anfallande forwarden saknade oftast alternativ.

Iksu hade också förmågan att ge Warberg en målsmocka i början av perioden. Som 1–0 efter 1.29 i första, 3–0 efter 49 sekunder i andra och 4–0 efter 43 sekunder i tredje.

ANNONS

– Det är väl ingen som förväntar sig att vi ska lugga Iksu på poäng, synd bara att det blir lite väl många baklängesmål till slut, sa Löfborg.

På drygt tre minuter gick Iksu från 5–1 till 8–1 i mitten av den tredje perioden.

– Vid 4–1 hade vi någon möjlighet till ytterligare reducering. Men det gäller att ta rätt beslut, sa Löfborg.

I andra perioden linkade Wic-backen Malin Arneson av banan efter att ha stukat foten.

– Jag hoppas att det inte ska vara något allvarligare, sa Wic-tränaren, som i alla fall fick se sitt lag pricka in två mål.

Camilla Halldén spräckte nollan med sitt 4–1-mål i numerärt överläge och sedan satte Andrea Envall 8–2 i slutet av den tredje perioden.

Envall gjorde ett strongt jobb med sitt eviga jagande på topp. Och Hanna Svensson fick mycket att bestyra i Wic-målet, som skottstatistiken 43–19 berättar om.

I slutet av matchen av matchen blev det ytterligare ett spelavbrott sedan den ena domaren tvingats kliva av efter en muskelbristning.

– Det fanns tydligen en domare på läktaren, så vi kunde spela av de sista minuterna utan något längre avbrott, sa Patric Löfborg.

ANNONS

ANNONS