Wic nobbar Hallstensson

Till slut kunde inte Warberg IC vänta längre på ett besked från Ulf Hallstensson. – Det har dragit ut på tiden, så vi sa nej, berättar Wics sportchef Kimmo Eskelinen.

ANNONS
|

Nu handlar det om ”plan B”, som Kimmo och kompani haft i tankarna under en tid.

– Ulf sa ju direkt efter vår degradering att han var sugen på att köra vidare. Men vi har väntat och väntat på en överenskommelse, säger Eskelinen.

Till slut kom Wic med ett krav; besked nu annars går vi vidare i vår tränarjakt.

Och eftersom Hallstensson inte kunde tillmötesgå det kravet, så var det tack och adjö.

– Klart att det är lite bökigt med en tränare som bor i Boden, det blir en del extra logistik. Men Ulf har ju inte kvar sitt uppdrag med landslaget, det avslutades den sista april.

ANNONS

Wics plan B handlar om en lösning av tränarfrågan som innehåller tre namn. En huvudtränare, en assisterande och, ja en vadå?

– Kalla det för en läktarcoach, två extra ögon, säger Kimmo. Vi tror att det kan bli ett spännande upplägg.

Stefan ”Bagarn” Smedberg blir kvar som assisterande, två nya namn kliver in.

Någon utombys eller en inre lösning?

– Haha, det kan jag inte kommentera. Men vi ligger bra framme i diskussionerna och hoppas att allt kan vara klart inom de närmaste dagarna.

Före helgen kan det kanske avslöjas vilka som ska styra Wic-skutan tillbaka till den högsta serien.

Till det krävs det förstås ytterligare en del spelarförstärkningar och sportchef Eskelinen har sina trådar ute.

– Vi behöver få in ett par offensiva krafter till, säger han. Men jag kan inte säga att det är något nytt på gång inom den närmaste tiden. Och vi kommer säkert att ta en del hjälp från Warbergs IBF-spelare, inte minst på träningar.

Något nytt i Dahlqvist-affären?

– Jag vet inte mer nu än jag gjorde för ett par dagar sedan, säger Eskelinen, om Lindås-talangen Adam Dahlqvist som tackade ja till Wic och ställde upp på bild på klubbens hemsida.

ANNONS

Då klev regerande mästarlaget Falun in i bilden och anmälde sitt intresse.

Och Dahlqvist gjorde en kovändning och hade inte alls bestämt sig för var han skulle spela.

– Ett muntligt avtal är också ett avtal i min värld, säger Eskelinen. Kontrakt kunde vi inte skriva förrän Adam slutat skolan.

Den regeln gäller dock bara för elever på innebandygymnasier. Hade Dahlqvist gått på en vanlig skola, så hade det gått bra med kontraktsskrivande innan ”den blomstertid nu kommer”.

– Det är ju också en liten märklig regel, tycker Eskelinen, som morrar lite extra över Faluns snabbväckta intresse för Adam Dahlqvist.

– Om inte annat hade det varit god ton att backa när de hörde om vår överenskommelse med Dahlqvist.

ANNONS