Warberg räckte inte hela vägen

En vass Hanna Svensson gav sitt lag chans till poäng. Men Rönnby var mer effektivt. – Vi är inte lika aktiva i sista perioden och då straffar Rönnby oss. De är hetare än oss i sina spelvändningar, sa hon.

ANNONS
|

Som nykomling i Superligan krävs det att man har en duktig målvakt. Och Hanna Svensson var riktigt på hugget mot Rönnby, även om själv inte var helt nöjd med sin egen insats.

– Jag släppte väl in något mål lite för enkelt. Men sen måste hela laget göra en bra match för att vi ska ta poäng, poängterade Hanna Svensson.

Warberg fick annars en pangstart när Jenny Dahl krigade till sig bollen på vänsterkanten, gjorde ett ryck och smackade upp 1-0 i bortre krysset. Men Jonna Sjöberg vände med två fina mål och trean hamnade oturligt bakom Hanna Svensson efter något som såg ut som ett motlägg mellan Malin Arneson och Izabell Rydell.

ANNONS

Halländskorna var ändå med i matchen när Camilla Halldén och Linda Augustsson med gemensam kraft reducerade innan pausvilan.

– Jag tror Camilla slog in den, sa Linda Augustsson, som gjorde sin första hemmamatch för Warberg - i den så kallade HAJ-kedjan med Camilla Halldén och Amanda Johansson.

– Det är både roligt och svårt. Det blir mycket träningar och matcher, men det är kul att prova på det, sa Augustsson som spelar med dubbellicens och även kör med Åstorp/Kvidinge IBS i Allsvenskan.

– Några matcher till ska jag vara med, när det inte krockar. Det är bara att köra, fortsatte hon.

Andra perioden vann Wic med 2-1. Johanna Johansson prickade rätt - efter att ha missat öppet läge i sekvensen innan och när Jenny Dahl jobbade till sig ett strafflag var Therese Arneson kylig och sköt in 4-3 när de flesta inklusive keepern Helen Bircher förväntade sig en dragning.

Tyvärr för Warbergs del kvitterade Rönnbys Linneá Nilsson i powerplay, och extra surt var det för Hanna Svensson som precis innan gjorde superräddning.

– Men en passning senare får hon ju bollen igen, suckade Hanna.

I tredje perioden när matchen stod och vägde fick Rönnby ett tvåmålsövertag - och det när Warberg spelade med en tjej mer på banan!

ANNONS

– Det ska inte få hända, och det är inte första gången heller. Det är något vi måste slipa på, sa Hanna och fick medhåll av lagkaptenen Camilla Halldén:

– Katastrof! Jag vet inte om vi blir osäkra och rädda för att avgöra matchen?

– Det kändes som vi hängde med bra och kunde mäta oss med ett slutspelslag i två och en halv period, men det hade varit gött att få någon bonuspoäng. Det är jobbigt att ha kniven mot strupen jämnt, fortsatte Camilla väl medveten om att topplaget Täby står näst på tur.

Rönnby valde upplägget att inte resa ner matchdagen utan man laddade upp med hotell och spa i Varberg redan i lördags.

– Det får de gärna göra om de vill. Det gör inget. Det är ju här ute på banan det avgörs, sa Camilla.

I slutet trillade det in ett par bollar extra när Warberg desperat jagade kvittering men det hade mindre betydelse.

– Taktiskt följer vi vår gameplan ganska bra. Det är i första och andra som vi skapar lägen och faktisk skakar Rönnby. Det är synd att vi inte kan sätta dit fler bollar, sa Löfborg och räknade till minst tre missade öppna mållägen.

ANNONS

– Det har man inte råd mot lag som ligger ovanför oss. Samtidigt är Rönnby ganska kliniska i sina avslut. Vi får ta med oss det som var bra i den här matchen, sa Löfborg och avslutade:

– Vi kommer aldrig, aldrig vika ner oss.

Innebandy: SSL dam

Warberg-Rönnby 4-8

(2–3, 2–1, 0–4)

Första perioden: 1–0 (1.27) Jenny Dahl, 1–1 (2.49) Jonna Sjöberg (Kajsa Andgrim), 1–2 (9.01) Jonna Sjöberg (My Kippilä), 1–3 (11.54) Izabell Rydell (Jonna Sjöberg), 2–3 (15.06) Camilla Halldén (Linda Augustsson).

Andra perioden: 3–3 (4.25) Johanna Johansson (Anna Johansson), 4–3 (6.06) Therese Arneson, 4–4 (14.18) Linnéa Nilsson (My Kippilä.

Utvisning, Wic: 13.03 Camilla halldén, 2 min (slag).

Tredje perioden: 4–5 (5.55) Isabelle Nordin Persson, 4–6 (8.53) Izabell Rydell (My Kippilä), 4–7 (16.46) Izabell Rydell (Jonna Sjöberg), 4–8 (19.33) Rebecca Norman.

Utvisning, Rönnby: Sofia Olander, 2 min (liggande spel),

Skott: 30–25 (13–10, 7–9, 10–6).

Domare: Percy Lundqvist, Karlstad och Pierre Malmgren, Karlskoga.

Publik: 349.

Så var matchen

En underhållande match med klar poängchans för Warberg som höll jämna steg med Västerås-laget - fram till 4-4. Hade man varit bestämdare både framför eget och motståndarens mål så hade det mycket väl kunnat sluta med en skräll.

Så startade Wic

Målvakt: Hanna Svensson

Förstafemman: Malin Arneson, Ebba Blomén - Andrea Envall, Linn Johansson, Therese Arneson.

Andrafemman: Jeanette Nilsson, Anna Johansson - Amanda Johansson, Linda Augustsson, Camilla Halldén.

Tredjekedjan- Johanna Johansson, Malin Pettersson, Jenny Dahl.

Matchens plus

1-0 var en riktig delikatess från Jenny Dahl. Blågul stämpel över det avslutet.

Matchens minus

Att bjussa på mål i PP håller inte.

Poängligan

NamnMål/Ass/Tot

Therese Arneson13/13/26

Andrea Envall12/ 8/20

Jenny Dahl11/ 4/15

Linn Johansson7/ 7/14

Malin Pettersson5/ 8/13

Camilla Halldén9/ 3/12

Malin Arneson4/ 3/ 7

Amanda Johansson5/ 1/ 6

Jeanette Nilsson2/ 4/ 6

Johanna Johansson2/ 3/ 5

Maria Larsson0/ 4/ 4

Jonna Bergemyr0/ 3/ 3

Ebba Blomén0/ 3/ 3

Frida Ericsson2/ 0/ 2

Linda Augutsson1/ 1/ 2

Johanna Andersson1/ 0/ 1

Patricia Aronsson1/ 0/ 1

Anna Johansson0/ 1/ 1

Josefin Sjögren0/ 1/ 1

ANNONS