Warberg fast i bottenträsket

När Mika Kohonen firade 1000 gjorda SSL-poäng åkte bottenlaget Warberg åter på en nit. – Jäkligt bittert. Jag är så trött på hedersamma förluster, suckade Per Svedin.

ANNONS
|

När FCH:s Daniel Johnsson reducerade till 1-2 12.42 in i andra perioden skrevs innebandyhistoria i SWC. Passningen stod Mika Kohonen för och det betydde att den finska giganten nådde magiska 1000 poäng.

Som tack fick han en blomsterkvast av Warbergs sportchef Kimmo Eskelinen.

– Stort att få spela samma match som han uppnår det. Synd bara att den poängen kom mot oss, men det är grymt imponerande, sa målvakten Per Svedin som höll nollan så långt in i matchen

Första halvan av matchen var tillknäppt. Inget av lagen ville bjuda på kontringar. Warberg måttade endast två futtiga skott på mål efter första tredjedelen - Helsingborg noterades för fyra.

ANNONS

– Alldeles för dåligt. Vi blev bekväma och när Helsingborg drog ner på tempot så vaggades vi in i det, sa Mattias Hasselström.

Warbergs ledde dock efter andra perioden när Mattias Kongstad och Robin Blåberg nätade med 46 sekunders mellanrum samt att Blåberg stod för ytterligare en fullträff.

– Det känns tungt när vi är med så länge och leder med 3–1, sa Mattias Hasselström som sedan krigade fram bollen så att Mattias Kongstad kunde öka till 4–2 i början av tredje perioden.

Men ändå tappade Wic tre poäng som hade bokförts som ”klara nytt kontrakts-viktiga”.

Nu blev de en svidande 4–6-förlust där sista målet gjordes i tom kasse och matchen fick lite av stöld-stämpel på sig.

– Vi gör en del enkla misstag, bland annat tappar jag bollen på offensiv planhalva och de får kontra in ett mål, sa Mattias som dessutom blev (tveksamt) utvisad, för låsning av klubba, och Hampus Dargren behövde bara sju sekunder på sig för att göra 4–4 i powerplay.

– Just nu har vi inte den lilla turen vi behöver, men fortsätter vi kriga borde det vända.

Den här kvällen gjorde också en ny spelare entré i Warbergs tröja nummer 17 – en bollvinnare till center med pådrivar-egenskaper.

ANNONS

– SSL är en helt annan nivå, men det känns ganska bra. Efter två perioder trodde jag faktiskt att vi skulle vinna, sa Tomas Sladky, inlånad från allsvenska Alingsås.

Var det Tom Ondrusek som tipsade om dig?

– Nej, Tom var inte inblandad i den här frågan. Ulf (Hallstensson) hade ett möte med styrelsen i Warberg där han sa att de behövde ha in en extra center. Första kontakten tog Kimmo (Eskelinen). Jag spelade match med Alingsås i lördags och nu är jag här så det har gått ganska snabbt.

Är du trött?

– Mentalt, men inte fysiskt. Det här var en början, men jag känner att jag kommer kunna hjälpa laget.

Innebandy: SSL herr

Warberg-Helsingborg 4-6

(0-0, 3-1, 1-5)

Första perioden: -.

Utv, H: Linus Nordgren, 1x2 min.

Andra perioden: 1-0 (9,52) Mattias Kongstad (Tom Ondrusek), 2-0 (10.38) Robin Blåberg (Daniel Karlander), 2-1 (12.42) Daniel Johnsson (Mika Kohonen), 3-1 (19.18) Robin Blåberg (Daniel Karlander).

Utv, W: Daniel Gunnarsson, 1x2 min.

Tredje perioden: 3-2 (1.47) Linus Nordgren (Daniel Johnsson), spel fem mot fyra, 4-2 (3.39) Mattias Kongstad (Mattias Hasselström), 4-3 (6.46) Hampus Dargren (Jami Manninen), 4-4 (8.43) Hampus Dargren (Linus Nordgren) spel fem mot fyra, 4-5 (15.52) Jonathan Nilsson (Petteri Hakonen), 4-6 (19.58) Jami Manninen

Utv, W: Mattias Hasselström, 1x2 min.

Skott: 15-25 (2-4, 7-11, 6-10).

Domare: Peter Eriksson, Älvsjö, och Kari Karke, Bromma.

Publik: 838.

Så var matchen

Väldigt trevande två första perioderna. Båda lagen var försiktiga med att bjuda andra laget på kontringar. Per Svedin snuvade Helsingborg på de tyngsta chanserna i början och såg till att Wic kunde sticka ifrån till 3-1-ledning. Öppnare spel följde där Wic hade oflyt med en del domslut. Främst när Mattias Hasselström blev utvisad och och Hampus Dargren tilläts göra 4-4. Hedersam förlust var det - återigen.

Så startade Wic

Målvakt: Per Svedin

Förstafemman: Filip Stenmark, Anton Birgersson - Daniel Karlander, Rikard Eriksson, Robin Blåberg

Andrafemman: Robin Westergren, Daniel Gunnarsson - Tom Ondrusek, Mattias Hasselström, Mattias Kongstad

Tredjekedja: Daniel Nordlund, Tomas Sladky, Victor Ferraresi

Matchens plus

Mika Kohonen fick äntligen göra poäng nummer 1000, en passning till Daniel Johnsson. Kohonen har gjort 656 assist och 344 mål. Det lär bli svårslaget.

Matchens minus

Två futtiga Warbergs-skott på mål i första perioden. Inte undra på att det blev noll mål. Och Helsingborg mäktade bara med fyra skott. Det var inte pang-pang-innebandy om man så säger.

Poängligan

Namn Mål/Ass/Tot

Daniel Karlander 20/15/35

Rikard Eriksson 6/24/30

Mattias Kongstad 19/ 9/28

Tom Ondrusek 10/ 10/20

Anton Birgersson 5/ 8/13

Victor Ferraresi 9/ 4/13

Robin Blåberg 12/ 1/ 13

Mattias Hasselström 3/ 4/ 7

Filip Stenmark 3/ 3/ 6

Robin Westergren 2/ 4/ 6

Simon Svensson 4/ 2/ 6

Simon Bundgaard 1/ 1/ 2

Daniel Gunnarsson 0/ 2/ 2

Sebastian Welin Odeback 1/ 0/ 1

Fabian Hansson 0/ 1/ 1

Daniel Nordlund 0/1/1

Per Svedin 0/ 1/ 1

ANNONS