Wallgren återvänder med blandade känslor

I morgon väntar en speciell match för Mattias Wallgren. – Jättekul att träffa vänner och få spela på min gamla hemmaplan, men det är också ångestfyllt för man vill inte förlora mot sitt gamla lag, säger Warbergs förra lagkapten.

ANNONS
|

Det blev fyra säsonger för Mattias Wallgren i Warbergs-tröjan nummer 6 och totalt 117 superliga- och slutspelsmatcher för klubben innan han återvände till IBK Dalen.

– Dalen gick ju till semi i fjol. Klart man vill bygga vidare på den framgången. Jag känner också revansch sedan vi missade slutspelet i fjol, säger Mattias.

Han hade ett år kvar på kontraktet med Wic – men köptes loss av Umeå-laget.

– Jag hade fyra fina år i Warberg, men saknade folket här hemma. Sedan, givetvis vill man få tävla om medaljerna. Det är därför jag hållit på sedan 2001 då jag gjorde min första säsong i högsta ligan, och jag har kanske inte så många kvar, säger ”Walle” som har ytterligare två år kvar på avtalet med IBK Dalen.

ANNONS

Klubben går ganska bra just på bortaplan, trots att det blev förlust senast mot Sirius. Så det blir en tuff nöt att knäcka – för bottenlaget Warberg.

– Filip (Stenmark) är en nära vän, Jag fick också uppdateringar av (Daniel) Karlander, och även Oscar (Lundin) tidigare, så jag har bra koll. Jättetråkigt att de ligger där de ligger.

Är du förvånad?

– Ja, om man ser till laget på pappret. Men det är så pass jämnt att det räcker att de vinner två matcher så är de på säker mark – och då släpper anspänningen, i fjol hängde den ju över oss ända till näst sista omgången.

– Jag tror (Ulf) Hallstensson betyder mycket för dem med sin rutin, och jag tror han kommer få ordning på det – även om jag också trodde mycket på Oscar.

Vad är det som inte har stämt i Warberg?

– Jag tycker att det största bekymret de sista två, tre åren är att de har svårt med kontinuitet. Dels tränarbyte men otroligt mycket spelare på kort tid försvann, och det var spelare med rutin och landslagserfarenhet som var vana att vinna mästerskap.

– Det hann inte slussas in folk som var redo att axla roller som var vakanta. Det tar tid att bygga upp ett lag, säger Wallgren och fortsätter:

ANNONS

– Dalen missade ju slutspel två år i rad innan de gick till semi i fjol. Vi har också haft stor omsättning av spelare. Men klarar sig Warberg ur det här blir de ett lag att räkna med i framtiden. De har en grund att bygga på med (Robin) Blåberg, (Tobias) Jernsand, (Robin) Westergren och (Anton) Birgersson.

Vad skulle det innebära om Warberg ramlar ur högsta serien?

– Det skulle vara tråkigt för hela sporten. Innan jag flyttade till Varberg var det den matchen man ringade in extra i kalendern. Och nu blir det mer speciellt eftersom jag varit där i fyra år. Det är en anrik förening och det behövs kulturbärare. Det är en förening som visat vägen, inte bara på innebandyplanen utan även runt omkring med arrangemang och viljan att vara världsledande.

– Det är en förening att se upp till, med egen hall och bredd i ungdomsverksamheten och Warbergslägret som många SSL-spelare har besökt. Det vore tråkigt, det tror jag hela innebandy-Sverige skulle tycka också. Samtidigt är det många matcher kvar, och det räcker med två vinster så är det något annat lag som är i deras sits.

ANNONS