Talangfull back klar för Warberg

Warberg har gjort klart med 19-årige Jesper Larsson. Boråsaren har skrivit på för de kommande tre åren och kommer närmast från Borås IBF i division 1.

ANNONS
|

Innebandy: Allsvenskan

I juni månad är han klar med gymnasiestudierna, programmet Fritid och hälsa, i sin hemstad och är då redo för spel.

– Snart är jag klar med körkoret, då kan jag pendla ner till Varberg, säger Jesper Larsson som inte tvekade att välja Warberg:

– En jättefin förening med mycket meriter. Det är ingen klubb jag har tänkt ha ett mellanhopp i, utan jag ser en framtid där.

Ett visst intresse har det varit kring Larsson, men inte på den här nivån.

– Man blev nästan lite starstruck när Kimmo (Eskelinen) ringde. Det är en gammal boråsare som många ser upp till, även jag själv.

ANNONS

Vad kan du tillföra?

– En hunger som junior. Och viljan att ta mig framåt med ett offensivt backspel.

Jesper har Rydboholms SK som moderklubb. Men inför denna säsong tog han steget till Borås IBF, där har han bland annat varit poänggörande lagkapten i JAS-laget.

– Han har en fantastisk teknik och är väldigt bolltrygg, den stora utmaningen för hans del är såklart att anpassa sig till träningsdosen och det fysiska spelet på elitnivå. Med hans inställning till idrott är jag dock inte det minsta orolig, han är ett framtidsnamn i Warberg, säger sportchefen Kimmo Eskelinen på klubbens hemsida.nasiestudierna i sin hemstad och är då redo för spel.

ANNONS