Första matchen avklarad. Ulf Hallstensson var nära att coacha poäng till Wic, trots underläge med 1–3 och 4–7, mot Mullsjö.
Första matchen avklarad. Ulf Hallstensson var nära att coacha poäng till Wic, trots underläge med 1–3 och 4–7, mot Mullsjö.

Stark spurt i coachens första match

Nej, det blev inga poäng i de västgötska skogarna men Warberg var bra nära. – Vi visade upp en passion och stod upp för varandra i 60 minuter, men ett lag som Warberg får inget gratis, sa Ulf Hallstensson.

ANNONS
|

Innebandy: SSL

Mullsjö-Warberg 7-6

Det var i Nyhemshallen som Ulf Hallstensson klev in till sin första match som klubbtränare sedan sejouren med AIK 2012 - med ett träningspass i ryggen.

– Det vi pratat om i går tog vi med oss ut till dagens match.

Robin Blåberg gav Warberg en viktig ledning, med sedan vände Mullsjö till 3–1 och fick med sig 4–3 till första periodvilan. Bland annat efter att Henke Olofsson fått skjuta från distans, Kim Ganevik prickskjutit mitt i boxen och Warberg än en gång bjudit på ett självmål när Daniel Gunnarsson misslyckades att rensa bort bollen.

ANNONS

– Det gick snabbt där i början med ett konstigt hemåtpass, självmål och andra diverse märkligheter. Men efter en tung start återhämtade vi oss, sa Per Svedin som vaktade kassen - med Peter Sjögren som back up - då Tobias Jernsand fick matchstraff 2 i förra matchen mot Höllviken.

– Det var snällt av Peter att ställa upp. Det är en kär lagkamrat sedan innan och den bästa ersättaren när ”Tobbe” inte är med, fortsatte Svedin.

I andra perioden styrde den tysta poängmaskinen Rikard Eriksson in Anton Birgerssons distansskott till 4–4 men ett taggat Mullsjö malde på frenetiskt. Per Svedin fick svettas bakom spelare som offrade sig.

– Att vi klarade av boxplay innan periodvilan var viktigt. Då kände vi att vi hade energi med oss till tredje, sa Per Svedin.

När Kim Ganevik, men framför allt ex-Wicaren Henrik Olofsson utökade Mullsjös övertag till 7–4 såg det mörkt ut och i en annan match kanske Wic hade vikt ner sig totalt.

Istället spottade man upp sig och med bara 86 sekunder kvar var man bara en kasse bakom.

– Det som händer i upptakten av matchen var att ett lag som bestämt sig för att ta kriget gick lite för mycket på 30-70 bollar, och då blev vi bortspelade, men sedan hittar vi ett lugn, jag tycker matchen är jämn, sa Ulf Hallstensson.

ANNONS

Som sista utpost har Per Svedin kanske bäst koll på hur spelet byggs upp plus hur laget uppträder. Och han märker att laget fått en ny chef.

– Det är stor skillnad. Alla måste visa upp sig nu, vilket gör att vi krämar ur 110 procent inställningsmässigt. Alla vill ju imponera på ”Uffe” på kort sikt. De taktiska förändringarna kommer ta längre tid att märka, sa Per och fortsatte:

– Vi gör en enorm kämpainsats, därför känns det bittert att det inte räckte till poäng.

Hallstensson-effekt? Svar: nej. Inte i poängväg men i alla fall mentalt. Slutforceringen bådar ändå gott, vilken kanske märks redan mot Sirius den 29:e december. Först väntar ett jullov och herr Hallstensson lär få uppleva en vit jul - i Boden.

– Jag har haft ett hektiskt schema under hösten och knappt varit hemma, men sedan kommer jag på annandagen. Då blir det fullt ös igen!

Mullsjö 7

Warberg 6

(4-3, 1-1, 2-2)

Första perioden: 0-1 (2.58) Robin Blåberg (Rikard Eriksson), 1-1 (3.04) Joel Ingesson (Elias Isaksson), 2-1 (7.03) Henrik Olofsson (Daniel Gidske), 3-1 (10.56) Kim Ganevik (Adam Fransson, 3-2 (11.05) Simon Svensson (Robin Westergren 3-3 (11.59) Victor Ferraresi (Mattias Kongstad), 4-3 (18.02) självmål.

Utv, W: Simon Bundgaard, 1x2 min, obstruktion.

Andra perioden: 4-4 (3.27) Rikard Eriksson (Anton Birgersson). 5-4 (13.27) Joel Ingesson (Arvid Wibring Lindqvist).

Utv, W: Mattias Kongstad, 1x2 min, ottillåtet slag.

Tredje perioden: 6-4 (2.26) Kim Ganevik (Isaac Rosén), 7-4 (11.55) Henrik Olofsson (Kasper Hedlund), 7-5 (16.36) Daniel Karlander (Rikard Eriksson), 7-6 (18.26) Robin Blåberg (Rikard Eriksson).

Utv, M: Henrik Olofsson, 1x2 min.

Skott: 25-27 (8-5, 9-12, 8-10)

Domare: Ola Hamberg och Daniel Skoog.

Publik: 1146

Så var matchen

Warberg fick utdelning redan på andra skottet genom Robin Blåberg. Det blev en målrik första period där Svedin släppte in fyra kassar. Starkt ändå av hallänningarna att komma tillbaka från 1-3 till 3-3.

Inte lika öppna spjäll i andra perioden. Bara 4-5 underläge tack vare ett avslutande, uppoffrande gladiatorboxplay och en het Per Svedin. När Henke Olofsson, med sin andra kasse för kvällen, gjorde 7-4 i mitten av tredje kändes uppförsbacken som ett fyspass på Kåsa strand. Men Wic kämpade i alla fall ända in i kaklet.

Så startade Wic

Målvakt: Per Svedin (Peter Sjögren)

Förstafemman: Robin Westergren, Filip Stenmark, Daniel Karlander, Rikard Eriksson, Robin Blåberg

Andrafemman:Anton Birgersson, Daniel Gunnarsson - Tom Ondrusek, Victor Ferraresi, Mattias Kongstad.

Tredjekedja: Simon Bundgaard, Mattias Hasselström, Simon Svensson.

ANNONS