Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Snyggt avslut på debutsäsongen

En snygg spurt höll sånär på att ge Wics tjejer en trepoängare i avslutningsmatchen mot Karlstad.

– Vi hämtade upp 1–3 till 3–3 och hade tillfällen att också göra segermål, berättade Wic-coachen Patric Löfborg.
Värmländskorna är verkligen inte enkla att tas med på sin hemmaarena, har bara noterat en förlust där under grundserien.
Men det var nära att Wic nollade sina motståndare. Vid 3–3 fick Karlstad en utvisning för felaktigt byte, men Wic missade det gyllene tillfället att även göra ett ledningsmål.
– Å andra sidan var vi inte riktigt vakna från start, när Karlstad satte upp ett högt tempo och tryckte på, erkände Löfborg.
Slutspelslaget Karlstad hade en liten möjlighet att kliva upp ett snäpp i sluttabellen och chansade med att plocka ut målvakten i jakt på ett segermål under ordinarie tid.
Nu kom hemmasegern inte förrän på övertid, efter 1,17, och Wic fick nöja sig med en poäng.
Warberg kan dock summera en säsong som många inte hade trott laget om. In i SSL på en gratisplats, tungt nerflyttningstippade men Warberg hängde kvar med god marginal.
Vad är tränare Löfborg mest nöjd med?
– Att vi successivt och med tålamod arbetat oss in i serie- tempot. Och framför allt att vi höjt vår lägstanivå. På slutet har det inte varit några djupa dalar.
Och du fortsätter?
– Ja, det lutar väl åt det. Vi har möte om saken i morgon.
Serien är slutspelad, men Wic tränar ett tag till. Sen blir det ett kortare uppehåll innan blickarna ställs mot kommande säsong.
– Vi har redan skrivit kontrakt med en hel del av våra spelare, det känns skönt. Och så har vi förstås en del krokar ute, det vore inte dumt med lite förstärkning om vi ska kunna höja målsättningen inför den andra SSL-säsongen.
Mot Karlstad var Andrea Envall bäste poängplockare i Wic. Hon gjorde 2–1-reduceringen, med Malin Arneson som passnings- leverantör, och var sedan framspelare till både Therese Arnesons 3–2-fullträff och Ebba Bloméns 3–3-kvittering.
Det var med andra ord förstakedjan som stod för Wics hela poängskörd.

MEST LÄST