Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Warberg firar mål mot Lockerud. Bild: Krister Andersson
Warberg firar mål mot Lockerud. Bild: Krister Andersson

"Okej, men inte mer"

Första träningsmatchen för Warberg IC

Innebandy: Inför SSL
Warberg IC tog sig an Lockerud i den första träningsmatchen för säsongen och helgen. Det var lite tunga ben på vissa av spelarna. Men det ska vara jobbigt att spela nu, sa tränare Patric Löfborg efteråt. 
Det var en ganska omväxlande match. Första perioden bjöd inte på något skönlir från något av lagen. Att det var ett superligalag som tog emot allsvenskt lag märktes inte på antalet chanser som skapades. Varken Warberg eller Lockerud hade egentligen någon riktig målchans i första perioden som slutade 0-0. Men Patric Löfborg förklarar varför.
 – I första perioden låter vi dem hålla i bollen lite för att kunna träna på omställningsspel. Det satt hyfsat okej, men inte hundra. Vi kommer inte riktigt upp i tempot där, förklarade han.

Men i andra perioden var det andra bullar. Taktiken var tydlig: Högre press, spela rakare och snabbare. Vilket gav resultat direkt. 5-0 i andra perioden, och Warberg visade vilka som var det bättre laget. Målskyttarna var Amanda Johansson, Camilla Halldén, Andrea Envall, Malin Arnesson och Jenny Dahl.
 – Vi har lite detaljer som vi fokuserade på i den här matchen. Framförallt vårt duellspel där vi ska försöka vinna lite mer närkamper. Det tycker jag vi lyckas bra med. Speciellt i andra, och det är då vi får våra mål också, sa Patric Löfborg.
I tredje perioden var det fortsatt bra spel från Warberg, men det sista lilla saknas för att få in några fler mål. Lockerud fick in ett tröstmål när mindre än en minut återstod, vilket fastställde slutresultatet 5-1. 
 – Vi har kört två stenhårda veckor i uppstarten, så vi är ganska nedtränade nu. Det syns på accelerationen på många spelare. Det är tunga ben och det ska det vara, berättade han.

Amanda Johansson, som satte första målet, visade i våras att hon är en av de i laget med bäst kondition. Hon presterade iallafall bäst på beep-testet under säsongsinledningen i maj med ett resultat på 13,2. Hon kände sig i bra form trots den ökade träningsdosen Warberg satsar på denna säsong.
 – Det är lite tempofattigt i dag, men det är ju första matchen också. Förhoppningsvis blir det lite högre tempo i träningsmatchen i morgon. Vi kan vara lite noggrannare och lite mer aggressiva, berättade Amanda Johansson.
Hon berättade också att hon har varit sjuk den senaste tiden och därför inte haft chans att vässa sitt resultat på beep-testet. Och det är fler i truppen som inte är helt hundra ännu. Nyförvärvet Amanda Ahola vilade i dag då hon har känningar i låret. – En försiktighetsåtgärd, sa Patric Löfborg. Linn Johansson hade också problem med ett lår och stod över. Och Maria Larsson fick vila till följd av en boll i ögat under träning tidigare i veckan som gett en regnbågshinneinflammation, men hon ska vara tillbaka redan på måndag.

Under söndagen tog de sig an Åstorp/Kvidinge i en match som slutade 10-2.
 – Det var aldrig något snack egentligen. De stod upp ganska bra i första perioden, men sen tog vi över. Det är skönt att vi får resultat på de målchanser vi skapar och kan sätta lite bollar, sa Patric Löfborg.

Resultat i matcherna:

Warberg 5
Lockerud 1
(0–0, 5–0, 0–1)

Warberg 10
Åstorp/Kvidinge 2
(3-1, 5-0, 2-1)

MEST LÄST