Mannen som fattade poängen

Daniel Karlander, tre mål! Och Warberg tre poäng. Snacka om livsviktigt!

|

En intensiv kamp från början till slut. En intensitet som kunde få Wallenstamhallens väggar att lyfta. Så kan man beskriva onsdagskvällens Västkustderby. En nervkittlande match som till sist avslutades med första trepoängaren på bortaplan för Wic, efter 6-2.

Slutspelet närmar sig på herrsidan i Superligan. Under onsdagen var det dags för den tredje sista matchen och det blev ett intensivt möte mellan Pixbo och Warberg. En viktig match för båda lagen, för Pixbo en bättre placering i tabellen och för Warberg handlade det om överlevnad.

Wallenstamhallen var fylld till brädden och Wic hade nästintill lika många supportrar på plats som hemmalaget själva.

– Publiken har stöttat upp fantastiskt och slutit samman, de har varit som en sjätte utespelare, jag vill rikta ett enormt tack till dem, sa matchhjälten och tremålsskytten Daniel Karlander.

Pixbo inledde matchen med ett självsäkert passningsspel och Wic syntes något tafatta i sitt försvarsspel till en början. Men efter några minuter kom bortalaget även in i matchen. I den nionde minuten sätter Daniel Karlander matchens första mål för Wic. Skottet såg först ut att ha fångats snyggt av Jon Hedlund i Pixbos mål, men gled förbi honom i sista sekund.

– Vi var riktigt bra i första perioden. Mötet var som förväntat. Vi fick till mycket lägen men jag trodde däremot inte att de skulle ge oss så mycket kontringar som de gjorde, sa Rikard Eriksson.

Bara 20 sekunder senare kvitterade Pixbo med hjälp av Albin Jansson. I den 14:e minuten fick Wic:s Mattias Kongstad tag på bollen och passade den vidare upp till Anton Birgersson. Ensam i anfallet chansade Birgersson på ett långskott och bollen gled förbi Jon Hedlund och direkt in i mål utan minsta tveksamhet.

– De har kanske lite mer att spela för än oss i kväll. De är ett riktigt bra lag och förtjänar att ligga högre upp, summerade Pixbos Albin Jansson i paus. 23-åringen som själv har spelat en del matcher för Wic för några år sedan.

Wic:s tränare Ulf Hallstensson satte ord på det eminenta spelet som syntes på planen.

– Vi har haft bra energi de sista fyra omgångarna och det har byggt upp en ny självkänsla i laget.

Andra perioden bjöd in till mycket kamp på mitten. Men efter tio minuter fick Wic nytt grepp om bollen och med hjälp av Daniel Nordlund assisterad av Victor Ferraresi ökade de på ledningen till 3–1. Därefter dök det inte upp några fler chanser för Warberg. Istället lyckades en av Pixbos stjärnor – Max Wahlgren reducera ställningen ytterligare. Den andra perioden avslutades därmed 2–3.

I tredje perioden lade Wic in ytterligare en växel och lyckades dominera den sista perioden från början till slut. 2–3 blev snart 2–6 och Wic hade segern som i en liten ask. Det var återigen Wic:s Daniel Karlander som var i farten och stod för två av målen och Robin Westergren som fick in det sista.

– En trepoängare på bortaplan kunde inte ha varit mer lägligt och viktigt för självförtroendet också, sa Daniel Karlander.