Kärleken till klubben kan avgöra

Det inte många trodde på kan bli en verklighet. Tränarlegendaren ser inte ut att fly Västkusten

ANNONS
|

Innebandy

Mycket tyder på att Ulf Hallstensson fortsätter som tränare i Warberg.

– Jag har fått ett hjärta för klubben, även om jag bara varit här en kort tid, säger han.

Vi träffas på Sparbanken Wictory Center. Ulf Hallstensson har precis avverkat ännu ett möte med sportchefen Kimmo Eskelinen, och den här gången var Stefan "Bagarn" Smedberg också med.

Och nu öppnar Hallstensson på allvar upp för en fortsättning i Warberg.

– Vi diskuterar och har en bra diskussion om framtiden. Det fanns tankar om att jag skulle se det här på lite längre tid även om det blev ett korttidskontrakt till den siste april först.

ANNONS

Enligt Hallstensson är det bara "det sociala" som ska ordnas upp. Sedan verkar allt klart.

– Jag bor ju fortfarande i Boden och har mitt sociala liv där. Och det är 160 mil dit. Nu gör Warberg allt för att det sociala ska fungera. Jag är ogärna borta från träningar, men det är flest matcher på helgerna i Allsvenskan så där kan man hitta någon lösning.

Han återkommer till att det finns något som lockar att vara kvar i Warberg.

– Det är en jättehäftig utmaning för mig. Vi kom en bit på vägen under de 7-8 veckorna jag varit med.

Men det finns också annat som präglar hans tid på Västkusten.

– Titta bara här runtomkring, klubben andas innebandy från morgon till kväll. Det är fullt ös på golvet. Och det finns ett sådant engagemang. Det såg man verkligen i slutet av serien.

Så tillägger han:

– Jag vill verkligen se Warberg i SSL igen. Och jag brinner för innebandy-Sverige och där är Warberg viktigt. Det var också en anledning till att jag kom hit. Jag är övertygad att man kommer tillbaka på högsta nivå där de hör hemma.

ANNONS

Det finns en diskussion om man ska satsa långsiktigt eller komma tillbaka direkt.

– Personligen vill jag att de kommer tillbaka så snabbt som möjligt. Och jag tycker att klubben andas positivism. Det måste man ta tillvara på. Men att bygga upp sig i Allsvenskan är inte negativt.

Efter sista matchen i serien tog han en paus och laddade batterierna i hemmet i Boden.

– Jag gjorde en utvärdering och kände att vi inte kunnat göra så mycket annat. VI förlorade många matcher med uddamålet och var för ineffektivt framåt. Men personligen anser jag att det var ett misslyckande. Min uppgift med min rutin och erfarenhet var att klara klubben kvar. Men vårt spel kuggade i lite för sent.

Och efter slutsignalen kände han bara tomhet.

– Mina tankar gick till klubben, till allt från ungdomstränare, eldsjälar, klubbledning, kanslipersonal, ungdomsspelare och den fantastiska publiken.

Men nu ser det ut som om Ulf Hallstensson får chansen att glädja dem igen.

ANNONS