Vass skytt. Jenny Dahl svarade för tre av Warbergs mål i genrepet mot Kalmarsund.

Dahl glänste i genrepet

Tre mål och en assist – det var väl inget snack om vem som låg bakom Warberg IC:s 5–4-seger mot Kalmarsund.

|

Innebandy: Träningsmatch damer

Warberg-Fröjered 9–3

Warberg–Kalmarsund 5–4 (0–2, 4–1, 1–1)

Jenny Dahl briljerade i genrepet, men var också rättvis i påpekandet att hon fick viss hjälp.

Vid 1–2-målet drällde målvakten och 4–3 gjorde jag efter en bjudning av deras back, sa hon.

Nu väntar två veckor av en sista finslipning inför premiären mot mästarna Iksu. Och en del detaljer behöver putsas, instansen mot Kalmarsund var inte fullödig.

– Vi var trögstartade och var inte tillräckligt aggressiva, sa tränaren Patric Högborg.

Kalmarsund ledde rättvist med 2–0 efter första perioden, men Jenny Dahl reducerade efter sju sekunder i början av andra och kvitterade tre minuter senare.

Wic blev bättre ju längre matchen led, hade också ledningen inför slut- perioden, men ett försvarsmisstag gav 4–4.

Då satsade Löfborg med att plocka ut målvakten med två minuter kvar.

– Det är alltid viktigt med en seger i genrepet, försvarade han tilltaget, som också gav utdelning.

Med sexton sekunder kvar vispade Jeanette Nilsson in segermålet.

Wic valde att låta alla spelare få speltid, spelade med fyra kedjor mot Kalmarsund.

– Dels hade vi match mot Fröjered på lördagen, dels hade vi samma upplägg i fjol, försvarade Löfborg sin laguttagning.

Men han har nog en del att putsa till inför premiären mot Iksu. Stundtals var wicorna lite väl givmilda, både i försvar och anfall.

Och tempot blev väl lågt när fyra femmor skulle få speltid.

Kalmarsund stod upp väl, även om gästernas ork tröt i den tredje perioden.

– Vi har ökat träningsdosen rejält, avslöjade Jenny Dahl. Kanske inte min bästa gren, men man vet att det behövs och ger resultat i slutet.