Skönt besked öppnar för en bättre Alloush

Att Fayez Alloush räknas som svensk på banan betyder att har får chansen att visa hur bra han är.

ANNONS
|

Volleyboll: Elitserien

Och den chansen tar han.…

– Men jag har mycket mer att ge, säger han efter Falkenbergs 3-1 (22–25, 26–24, 25–22, 25–19)Linköping.

Den syriske volleybollspelaren är asylsökande och enligt internationella volleybollförbundet kan han då räknas som inhemsk spelare. Och det har nu Svenska Volleybollförbundet också godkänt.

– Jag fick reda på det dagen innan första matchen i serien, berättade en glad Alloush.

Och eftersom det bara får vara tre utländska spelare på plan samtidigt ökar det chansen för honom att spela.

– Förra året var det två spelare före mig på min position och då hade jag heller inte den nivån jag ville ha. Men nu har jag fått träna och min nivå är högre, men det finns mer. Jag kan pusha mig hårdare, sa han.

ANNONS

Men med ett tungt servande låg han bakom många viktiga FVBK-poäng, främst i slutet av seten.

– Jag är nöjd med mina servar, de brukar vara bra. Men i dag tycker jag också att mottagningen fungerade för mig. Den måste stämma för jag är ju inte så lång...

Linköping nämns som en av seriefavoriterna. Och vi fick se Wille Nilsson komma tillbaka "hem".

– Det är ju lite annorlunda än när jag spelade med RIG Falköping. Det var främst innan matchen de kändes speciellt. Men inte under, sa Wille.

Som var nöjd med sitt lags spel trots förlusten.

– Vi har inte spelat ihop så mycket. Detta var tredje matchen och vår passare kom för bara några dagar sedan. Vi håller på att bygga och Falkenberg har ju spelat 10-15 matcher.

Wille Nilssons uttalande upprör både Fayez Alloush och Falkenbergs tränare Patrick Aparicio.

– De är samspelta. Det är ju fem man från landslagstruppen i deras lag och de har varit tillsammans i många matcher och träningar, menade Fayez.

– Tyckte ha det? Han får väl beskriva det hur han vill. Serien är ju igång vad skulle det vara för skillnad? Och deras landslagsspelare har ju spelat ihop. Men vill han skylla på det så är det lugnt, sa Patrick.

ANNONS

Falkenberg vände flera underlägen i matchen.

– Vi är mycket längre fram i lagandan än vi varit på flera år. Det visar att vi är starka på slutet och då stressas de till misstag. Vi gav aldrig upp och de blev frustrerade, sa Patrick Aparicio.

Madison Hayden var poängbäst i FVBK.

– Jag är glad över vinsten och hur vi spelade. Men det är tidigt på säsongen. Det som avgjorde var att vi servade bättre. Sedan var passningarna lite skakiga i båda lagen.

ANNONS