Pedrao Mendes och Victor Nielsen och deras FVBK vann till slut mot RIG Falköping
Pedrao Mendes och Victor Nielsen och deras FVBK vann till slut mot RIG Falköping

Oväntat tufft för FVBK

Det blev oväntat hårt när toppen mötte botten. Men med 24 poäng från Madison Hayden var segern i hamn för FVBK.

ANNONS
|

Volleyboll: Elitserien

RIG Falköping-Falkenberg 1-3

(15-25, 17-25, 25-18, 21-25)

Unga RIG Falköping bjöd på fint motstånd när tabellfyran Falkenberg kom på besök. Falkenberg fick stuva om en hel del gentemot ordinarie uppställning. I delar av matchen klev Daniel Gruvaeus in om vänster mottagare i stället för Fayez Alloush som på grund av sjukdom fick stanna hemma. Gruvaeus, som är född 1999 och går andra året på gymnasiet, fick klart godkänt av sin tränare Patrick Aparicio.

– Det är en ung, lovande spelare som är framtiden. Men det är klart att det finns mycket kvar att lära. Det är en skillnad mot en etablerad elitspelare, sa tränaren Patrick Aparicio.

ANNONS

Även den något äldre brodern Gruvaeus spelade hela matchen som högerspiker.

Omkastningar i laget är något som FVBK nu får vänja sig vid framöver. Med en dryg månad kvar till slutspelet meddelades beslutet att Fayez Alloush ska klassas som en utländsk spelare vilket innebär att en av de givna startspelarna tvingas sitta på bänken framöver för att klara kravet på minst tre svenska spelare på plan.

– Det blir en utmaning helt klart. Det är små ändringar men vi måste bygga om laget och gå igenom ”ups and downs” tillsammans för att hitta formen till slutspelet, säger Patrick Aparicio.

En som inte visade några betänkligheter över formen var amerikanen Madison Hayden som tog 24 poäng.

– Han tog ett väldigt stort ansvar i anfallet. Det är positivt, sa tränaren.

ANNONS