Inga chipslirare här inte

Daniel Gruvaues bytte motståndare förknippade med soffa och chips mot fullfjädrade proffs. Trots SM-finalförlust tar han med sig mycket.

ANNONS
|

Volleyboll: SM-final 3

Tolv raka finaler och sex guld. Det blev inte ett sjunde. Linköping var för starkt och vann med 3–0 i matcher efter 3–0 (37-35, 25-17, 25-17) i sista matchen.

– Men jag måste säga att jag nog aldrig varit så stolt över ett lag, sa tränaren Patrick Aparicio.

Trots två segrar i serien kunde inte Falkenbergs VBK fortsätta den inslagna vägen i finalserien. Det blev tre raka förluster mot ett lag som var bäst när det gällde SM-final.

Men ur SM-slutspelet kom spelare med rutin de inte trodde de skulle få säsongen 2016/2017.

ANNONS

Som Daniel Gruvaes, återigen tillbaka i startsexan. Och det är en 17-åring som knappt tror det är sant att han spelat SM-final.

– Jag var inställd att spela i B-laget i år och möta spelare som helst satt i soffan på lördagarna och käkade chips. Så fick jag spela och det small direkt. Inget lullande med spel lite då och då. Det har varit en upplevelse och en erfarenhet.

Som han tar med sig in i nästa säsong.

– Nu kommer jag inte att vara nervös i alla fall.

Han var förstås besviken efter finalförlusten.

– Vi gav Hylte en smäll i semin och var såklart hungriga på mer, men hade svårt att få till den energin. Och Linköping är stora grabbar. Samtidigt har vår säsong varit mentalt påfrestande, sa Daniel.

Falkenbergs VBK kämpade och stred, och hade läget i första set vid ledning 21–13.

– Där fastnade vi i en rotation samtidigt som servemottagningen blev lite sämre, sa Patrick.

Och han kunde tillägga att Wille Nilssons block regerade.

– Ja, där fick jag in några. det var skönt, sa Wille.

Falkenbergaren tog nu sitt första SM-guld.

ANNONS

– Jag har längtat och väntat så, efter två finalförluster. Det här är så jäkla gott. Luften gick ur dem efter att vi hämtat upp underläget i första och för oss gällde det bara att tänka på nästa boll och nästa boll och inte vad som skulle hända efter matchen, sa Wille.

Maratonsetet blev helt matchavgörande. Falkenberg hade sex setbollar, Linköping avgjorde på sin sjunde till 37–35.

– Det var ju vår bästa period i matchen så det var synd att vi inte fick med oss det setet och sedan går luften ur oss. Vi fick väldigt svårt att komma tillbaka igen, sa Patrick Aparicio.

Aparicio kunde trots besvikelsen vara nöjd med årets säsong.

– Vi har löst så många olika typer av situationer, och att vi slog Hylte med 3–0 i matcher i semifinalen är egentligen otroligt.

På måndag börjar bygget med laget inför nästa säsong.

– Vi har inte snackat något under slutspelet. en del spelare har kontrakt, andra inte.

Fayez Alloush,, som varit mycket bra under säsongen, säger så här:

– Jag stannar gärna. Har bra jobb i Falkenberg och trivs i laget. Klubben vill ha mig kvar, men jag har inte talat med coachen ännu.

ANNONS
ANNONS