Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/6
ANNONS ▼

Hemmapremiären blev en munsbit

Det blev en riktig promenadseger för Veddige Varberg i den första hemmamatchen någonsin efter sammanslagningen. – Det var väl ingen riktig match egentligen, sa hemmalagets Erica Jansson.

Gislaveds andralag har fyra matcher in i serien fortfarande inte vunnit ett enda set i. Och det var svårt med koncentrationen stundtals hos hemmaspelarna efter första setets totala överkörning (25–5)
– Det är jättesvårt att spela mot ett lag av sämre klass. Man har ingen aning om hur man ska hantera bollarna, de spelar inget grundspel, man vet inte var bollen hamnar. Vad som helst kan hända, sa Erica Jansson.

Alla fick speltid
Gislaved spelade upp sig något under de två sista seten (25–10, 25–15), men Veddige Varberg kunde utan problem lufta hela truppen.
– Man brukar se redan på uppvärmningen, vilket typ av lag man möter. Men vi hade våra aningar innan match att det skulle bli enkelt, sa Erica Jansson. 
Efter att Jönköping dragit ut sitt lag från serien är det nu bara fem lag kvar. Det senaste förslaget innebär att alla möts tre gånger, vilket gör att tre av tolv matcher är spelade för Veddige Varberg.
– Vi antar att det kommer stå mellan oss och Vindrarp, och det var väldigt tufft sist, sa Jansson om premiären som Veddige Varberg vann med 3–1.
Att lördagens match var av det enklare slaget visades inte minst när hemmalagets avbytare lade sig i en ring för att göra situps mitt under tredje set.
– Haha, ja man får ju hålla värmen på något sätt, sa Jansson.

MEST LÄST