Guldhjälten lägger skorna på hyllan

Hylte/Halmstad får klara sig utan lagkaptenen Liesl Aparicio, 28, i höst. Amerikanskan har problem med en axel och väljer att avsluta elitsatsningen.

ANNONS
|

– Det är förstås tråkigt. Liesl är inte bara en duktig spelare utan passar även in i vårt mönster. Vi har försökt övertala henne, men det är bara acceptera att hon har gjort det här valet, säger Leif Nilsson, ordförande i Hylte/Halmstad.

Aparicio, som är gift med FVBK:s coach Patrick Aparicio, kom från Gislaved för tre år sedan och har förutom vårens SM-guld även ett SM-silver och ett cupguld på meritlistan i Hylte/Halmstad.

Under den briljanta fjolårssäsongen drogs Aparicio med axelproblem och omskolades från spiker till center av tränaren P-A Sääf, en position som hon lyckades bra på och verksamt bidrog till H/H:s första historiska SM-guld efter finalseger i tre raka matcher mot Svedala.

ANNONS

Guldmatchen blev hennes sista i klubben.

– Jag har inte pratat så mycket med Liesl, men vad jag har hört så lutar det åt att hon kommer att hjälpa till på damsidan i Falkenberg, säger Leif Nilsson.

– Tanken är att vi ska ersätta henne med en utländsk spelare. Vi jobbar på att hitta ett nyförvärv som vi hoppas kunna presentera inom de närmaste veckorna.

ANNONS