Skottlands förbundskapten Anna Signeul. Arkivbild.

Vinst för England – förlust för Signeul

England fortsätter att toppa grupp D i fotbolls-EM. Deras andra seger på två matcher kom mot Spanien, 2–0. Anna Signeul och hennes Skottland förlorade däremot på nytt i samma grupp, 1–2 mot Portugal.

|

Redan i den andra minuten hade Francesca Kirby inlett målgörandet i Breda. Hon sprang sig fri och placerade in 1–0 bakom Sandra Panos i det spanska målet.

Och det dröjde inte länge förrän England nätade igen. Men Millie Brights nickmål dömdes bort för offside.

I stället kom 2–0 när fem minuter återstod av matchen när Jodie Taylor lättade in bollen i nät.

Hennes fjärde mål i mästerskapet.

England har därmed 8–0 i målskillnad efter storsegern mot Skottland – med svenska Anna Signeul som förbundskapten – i premiären.

Skottland har fortfarande chansen att bli bland de två bästa i gruppen, trots söndagens förlust mot Portugal.

- Vi skulle haft 2–0 i första halvlek, men kunde tyvärr inte få in bollen i mål. Det är alltid viktigt att göra första målet, sade Anna Signeul till Uefas webbplats.

Mitt i första halvlek gjorde Carolina Mendes 1–0 till Portugal efter en miss i det skotska försvaret. Inhopparen Erin Cuthbert kvitterade i minut 68, men bara fyra minuter senare lade Ana Leite in det portugisiska segermålet efter att nyss kommit in på planen.

I den avslutande omgången möts Skottland (utan poäng) och Spanien (tre poäng) medan England (sex poäng) ställs mot Portugal (tre poäng).