Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/7
ANNONS ▼

Vinnaren längtade efter spa-badet

Han har sprungit mil efter mil i helgens 3-dagars. Så vad passade bättre än att avsluta den med plingplong-musik och heta källor.

Orientering: Hallands 3-dagars
När Fredrik Bakkman passerade målgången som segrare hade han bara en enda tanke i huvudet: Den väntande spa-dagen i Varberg!
– Det passar ju utmärkt för nu är jag trött, sa Fredrik.
Ni vet ju säkert att IFK Göteborgs landslagsman hade en hektisk helg i Halland. Han kom tvåa i Varbergsloppet under lördagen. Och kombinationen med orientering i Hallands 3-dagars fungerade utmärkt.
Men det var en sliten löpare som kom i mål. Han hade blicken spänd mot eftermiddagens och kvällens vistelse på Asia Spa i Varberg.
– Jag vann den i förra årets Varbergsloppet och vi har inte utnyttjat den ännu sa Fredrik som tog med höggravida frun Frida på det avslappnande slutet på helgen.
Bakkman gick ut som ledare i jaktstarten. Han var drygt 1.30 före klubbkamraten Johan Högstrand.

– Mitt mål var att starta snabbt så han inte skulle kunna komma ikapp. Det gick ganska bra i början och jag gjorde inga missar, berättade Fredrik.
Han var aldrig hotad bakifrån.
– Men på slutet gjorde jag några svängar, det var mest trötthetsmissar.
Bakkman sökte stigar för att få fastare underlag och skona de tröttkörda låren.
– Det var för att jag skulle kunna pusha på i löpningen. Något vägval var kanske inte optimalt, men det var några kluriga vägval också.
I mål skiljde drygt tre minuter till tvåan Johan Högstrand.
– Jag är nöjd med helgen och det var bra träning inför O-ringen, men nu känner jag mig helt slutkörd, pustade Fredrik Bakkman.
I damklassen blev det omkastningar. Kristine Berglia, Göteborg-Majorna gick ut i ledningen före Ellinor Eriksson, OK Tisaren. Men på upploppet var det Eriksson som kom först.

– Vi var ihop vid åttonde kontrollen, ungefär vid halva banan. Jag blev lite överraskad när vi kom ihop i skogen. Sedan var det en längsträcka till nästa kontroll och där tog vi olika vägval, sa Ellinor.
Men är det inte lätt att bli stressad när konkurrenten tar ett annat vägval?
– Kanske det, men jag hade redan tidigt bestämt vilket vägval jag skulle göra och det var bara att fokusera på sitt och göra det så bra som möjligt.
Och det gjorde Ellinor. Hon hade 11.59 minuter till nionde kontrollen. Berglia hade 13.46 och där avgjordes kampen om segern. Eriksson höll ihop och hade bara en liten miss på näst sista kontrollen, men segern var aldrig hotad.
I ungdomsklasserna blev det en halländsk seger, Jesper Johansson, OK Löftan gick ut i ledningen i H16 och höll den också.
– Men jag bommade på första kontrollen och blev lite stressad, men visste att jag hade ett stort försprång för den sammanlagda tvåan startade inte. Men sedan skärpte jag mig.
Och äntligen kom segern.
– Jag har varit tvåa flera gånger. Nu hoppas jag det släpper lite, sa Jesper som har stora förväntningar på O-ringen som startar nästa söndag.
– Jag siktar på topp tre i min klass.

MEST LÄST