Villa-Lidköpings Johan Esplund. Arkivbild.
Villa-Lidköpings Johan Esplund. Arkivbild.

Villas semifinalsvit intakt – möter Edsbyn

Villa-Lidköping har aldrig vunnit SM-guld i bandy. Men för nionde året i rad är laget nu klart för semifinal. I den fjärde kvartsfinalmatchen mot Västerås blev det 5–1 och Villa är vidare med totalt 3–1 i matcher. Nu väntar regerande mästarlaget Edsbyn.

ANNONS
|

Västgötarna från Villa-Lidköping har inte missat en SM-semifinal i herrarnas SM-slutspel i bandy sedan tiondeplatsen i elitserien säsongen 2008–2009.

Sedan säsongen därpå har laget prenumererat på en plats bland de fyra bästa lagen. En prenumeration som nu fortsätter in på sitt nionde år.

Utflyttade av Johan Glans

I fredagens fjärde kvartsfinal i bäst av fem mot Västerås så vann Villa med klara 5–1 på hemmaplan. Sevärde stjärnspelaren Johan Esplund bidrog allra mest till storsegern med sina tre mål. Matchen spelades utomhus på Isstadion då inomhusarenan var uppbokad av komikern Johan Glans.

Nu väntar Edsbyn i semifinal. Det regerande svenska mästarlaget som i onsdags avfärdade Bollnäs med 3–0 i matcher i sin kvartsfinal, reprisen av fjolårets SM-final.

ANNONS

Trist finalsvit

Senast Villa-Lidköping och Edsbyn möttes i herrarnas SM-slutspel i bandy var för tre år sedan. Då vann Villa med 3–0 i matcher i kvartsfinalen men fick se sig utslaget av Västerås i semifinal.

Trots Villas fina semifinalsvit så kvartstår faktum att lagets säsong ofta också brukar ta slut just där. Den SM-guldlösa klubben har endast tagit sig till två SM-finaler (2012 och 2016) under de tidigare åtta semifinalförsöken sedan 2010. På 70- och 80-talet förlorade Villa två ytterligare finaler.

I den andra semifinalen av årets SM-slutspel möter Sandviken (som tidigare besegrat Vänersborg med 3–0 i matcher) antingen Hammarby eller Vetlanda (2–2 i matcher) som möts i en avgörande kvartsfinalmatch på Zinkensdamms IP i Stockholm på söndag.

TT

ANNONS