Joakim Wulff i mål.

Tuff start i Svenska cupen för Bois

ÖFK tog tidigt kontroll över matchen mot Varberg Bois på hemmaplan. Men i andra halvlek vaknade Varberg till liv och kvitterade 1–1. Efter en jämn strid tog ÖFK till sist hem vinsten rättvist med 2–1.

|

Varbergs Boisinledde gruppspelet i Svenska Cupen med bortamatch mot Östersunds FK. Varberg trädde in på planen i det gamla bortastället i orange för att sedan slutas upp av ett rött ÖFK.

Varberg visadeuppett fint försvarsspel som satt där det skulle. Men i den 18:e minuten lyckades ÖFK ta sig förbi och Saman Ghoddos fick in 1–0. Förutom en Ghoddos på hugget syntes också Hosam Aiesh, före detta spelare i Varberg och tidigare hemmahörande i BK Häcken.

– Vi jobbade på stenhårt, men de var skickliga i sitt passningsspel, sa Varbergs tränare Jörgen Wålemark.

Sju minuter senare fick ÖFK chans till 2–0, men ett skott som blev alldeles för löst och rakt räddades enkelt av Varbergs Joakim Wulff i mål.

Trots ett misslyckat försök så fortsatte hemmalaget att dominera första halvlek i form av nästintill rekord i bollinnehav. Varberg gjorde ett par små försök att jobba upp anfallsspelet och lyckades få till ett par superchanser – som slarvades bort.

Nykomling på plan

Oliver Stanisic, tidigare hemmahörande i Qviding, gjorde sin första riktiga match i Varberg.

– Jag var lite spänd i början. Men jag tycker ändå att jag gjorde en okej insats, det var ett tufft motstånd vi stötte på, sa Oliver

– Oliver fick möta ett riktigt kvalificerat motstånd och visade att han klarade av det bra, sa Jörgen Wålemark.

Kom tillbaka

I andra halvlek fick bollen rulla betydligt mer på Östersunds planhalva. Varberg gav sig in i spelet och bjöd in till mer kamp än tidigare. Men ÖFK hade bestämt sig för 2–0 och gjorde två snabba försök i följd, men ingen boll tog sig förbi Wulff i mål.

– Vi fortsatte i samma tempo som vi fick upp i slutet på första. Vi byggde på spelet och skapade mycket målchanser, sa Jörgen Wålemark.

Efter 63 minuter gjorde Varberg två byten och in på planen komTomas Boakye och Joel Palmquist. Bara minuter senare kom resultatet och Varberg fick till en kvittering med hjälp av Palmquist i den 69:e minuten.

– Jag är jättenöjd med laghjälpen som kom in i andra form av Palmquist och Boakye, de höjde spelet ytterligare, sa Jörgen Wålemark.

Därefter var det många händelselösa minuter som följde. Mycket på grund av att Varberg inte längre lät sig domineras av ÖFK.

I tilläggstiden utspelade sig en jämn strid på planen. Men ÖFK fick till sist sin vinst när Saman Ghoddos sköt in sitt andra mål.

– Visst är det surt att släppa in ett mål så sent som vi gjorde. Men det är bara att köra på och blicka framåt nu. Vi är nöjda med laginsatsen, sa Oliver Stanisic.