Sirius Sam Lundholm grattas efter sitt 1–0-mål.

Trelleborg förlorade viktigt bottenmöte

|

Jumbon Trelleborg hänger mycket löst i allsvenskan.

Efter förlusten mot bottenkollegan Sirius är det i nuläget sex poäng upp till Dalkurd på kvalplats med fyra matcher kvar att spela.

- Matchen speglar lite säsongen, det är tungt och tufft. Vi får ingenting med oss, säger lagkaptenen Alexander Blomqvist i C More.

Laget har bara tagit tre poäng av 48 möjliga de senaste 16 matcherna och vägen upp till kvalplats börjar se allt krokigare ut.

- Det gäller att fortsätta tro och kämpa, säger Blomqvist.

Sirius kämpar själv precis ovanför kvalstrecket och tog tre viktiga poäng i jakten på nytt kontrakt. Sam Lundholm gjorde 1–0 efter 27 minuter och efter en kvittering i slutet av halvleken klev Philip Haglund fram som matchhjälte i slutet. Med tio minuter kvar av matchen satte han avgörande 2–1.

- Skönt! Vi kommer inte riktigt upp på vår nivå och får vara glada att vi åker hem med tre poäng, säger Haglund i C More.

Sirius är sex poäng före Dalkurd, som kan passeras av nästjumbon BP, om laget vinner måndagens match mot IFK Göteborg.