Frölunda får spela vidare i CHL. Arkivbild.

Tre svenska lag till CHL-kvartsfinal

Både Frölunda och Skellefteå kom undan med blotta förskräckelsen. De svenska lagen är därmed, precis som Malmö, klara för kvartsfinal i CHL.

|

Ryan Lasch blev Frölundas hjälte när laget lyckades baxa sig vidare i Champions Hockey League. Frölunda hade hämtat sig från underläge med både 1–3 och 3–4 och det var oavgjort och förlängningsläge när Luganos svensk Linus Klasen drog på sig en utvisning i slutminuterna.

Då slog Lasch till för andra gången i Frölundaborg. 5–4-målet med mindre än tre minuter kvar såg till att dubbelmötet i åttondelsfinalen slutade totalt 6–5 till Frölundas fördel. Lugano hade chansen att tvinga fram en förlängning i spel sex mot fyra i slutminuten, men Frölundamålvakten Johan Gustafsson höll tätt.

- Inte vår bästa match, men jag är glad att vi hade energi att hantera situationen i tredje perioden, säger Frölundatränaren Roger Rönnberg till SVT.

Även Skellefteå tog sig vidare med ett nödrop mot Storhamar. Efter 4–4 i Norge vann Skellefteå med 3–2 hemma, där Bud Holloway vände matchen med två mål inom loppet av några minuter i mittperioden. Storhamar tryckte på för en kvittering i slutsekunderna, då Patrick Thoresen brände ett jätteläge att ta matchen till förlängning.

Malmös avancemang blev mer smärtfritt. Skåningarna hade med sig 4–1 inför returen i Bern och vann även på schweizisk is, 1–0, efter ett sent mål av Stefan Warg.