Malmös tränare Peter Andersson anklagar Frölundatränaren Roger Rönnberg för att sätta press på domarna. Arkivbild.
Malmös tränare Peter Andersson anklagar Frölundatränaren Roger Rönnberg för att sätta press på domarna. Arkivbild.

Spänd ordduell mellan tränarna

Huvudtacklingar och domarpåverkan stod i fokus efter att Frölunda kvitterat till 1–1 i matcher i SM-kvartsfinalserien mot Malmö.

ANNONS
|

Ordduellen mellan de båda SHL-tränarna var sansad, men spänd under presskonferensen i Malmö arena.

- Roger är duktig på att sätta press på domarna i periodpausen och han gjorde det i dag också. Och det lyckas han bra med, sade Malmötränaren Peter Andersson efter 4–5-förlusten.

Roger Rönnberg:

- Sätter press? Jag vet inte. En sådan kille som (domaren) Sören Persson – han har dömt så länge i den här ligan så sätter man press på honom brukar han vända andra sidan till och man har honom mot sig. Sätta press på honom går inte.

ANNONS

"Typiskt Frölunda"

Andersson fortsatte:

- Jag tror att det är lite typiskt Frölunda, på ett kanske smart sätt. De har erfarna spelare och erfarna coacher. De vet var gränserna går och de ligger väldigt nära gränsen och hittar de där marginalerna, sade Malmötränaren.

- Jag köper inte riktigt det, sade Roger Rönnberg.

Frölunda åkte på två tuffa huvudtacklingar i matchen. Joel Mustonen hade spelat klart redan i första perioden. Malmöbacken Nils Andersson tacklade i slutet av samma period Mats Rosseli Olsen hårt, men det bedömdes inte som en huvudtackling. Norrmannen kunde fullfölja matchen.

- Som jag ser det tre gånger på jumbotronen tycker jag att det är klockrent i skallen, men jag vet inte. Det är en annan nivå i slutspelet på de här bedömningarna, sade Roger Rönnberg.

ANNONS

Större fråga för SHL

Nils Andersson ville inte agera domare efter matchen.

- Jag har inte sett den (situationen). Det är domarens roll att bedöma och de tar en utvisning på den, sade Malmöbacken.

Roger Rönnberg tycker att SHL måste lyfta frågan om att huvudtacklingar bedöms annorlunda i slutspelet jämfört med grundserien.

- Det känns som att i serien är vi nästan övernitiska och att vi i SHL letar efter situationer med huvudtacklingar där vi vill markera att det inte är okej för vi vill ha bort de här smällarna. För vi vet vilken skada det är för ishockeyn, men sedan i slutspelet släpper vi på det litegrann. Det är inte bra, men det är också en sådan diskussion som vi tränare ska ha internt med SHL, sade Rönnberg.

TT

ANNONS