Xherdan Shaqiri avgjorde Schweiz VM-möte med Serbien i matchens sista minut och firade med "albanska örnen".

Schweiz vann mot Serbien efter sent mål

|

VM-mötet mellan Serbien och Schweiz såg ut att gå mot ett oavgjort resultat.

Men i 90:e minuten avgjorde Xherdan Shaqiri matchen då han satte 2–1. Han fick en passning från mittplan och rusade sedan mot mål där han kom ensam mot den serbiska målvakten.

Annars var det Serbien som inledde matchen med ett rasande snabbt mål när Aleksandar Mitrovic nickade in 1–0 redan efter fem minuter.

Sedan vände matchen, faktiskt för första gången under detta fotbolls-VM.

I början av den andra halvleken sköt Granit Xhaka in kvitteringen med ett mäktigt distansskott innan Shaqiris avgörande kom i slutminuten.

Både Shaqiri och Xhaka har kosovoalbanskt ursprung och de firade sina mål med den "albanska örnen", en laddad gest inte minst med tanke på att laget mötte Serbien.

Det sena avgörandet skapar helt nya förutsättningar i gruppen.

Schweiz och Brasilien står båda på fyra poäng medan Serbien är kvar på tre. I den sista matchen väntar tuffast möjliga utmaning för Serbien som ställs mot Brasilien medan Schweiz möter redan avhängda Costa Rica.