Rögle fick äntligen jubla efter seger hemma mot HV71. Arkivbild.

Rögle tillbaka som vinnare

Rögle jagade ett trendbrott. Hemma mot HV71 kom det. Skåningarna bröt en fyra matcher lång förlustsvit.

|

Rögle har haft det tungt den senaste tiden. På de fyra senaste matcher hade laget fyra raka förluster inför mötet med HV71. Senaste förlusten mot Skellefteå sved extra hårt då man förlorade efter att västerbottningarna stått för en monstervändning.

Skåningarnas senaste seger kom mot just HV71, som i sin tur reste sig från det nederlaget och tog fyra raka segrar inför mötet mellan lagen på lördagen.

Men nu fick Rögle sin efterlängtade seger. De stod inte riktigt för samma upphämtning som Skellefteå gjorde, men likväl vände de ett 0–1-underläge och kunde till slut vinna med 4–1.

Mattias Tedenby inledde målskyttet för HV 10.42 in i den första perioden, men Rögles Jack Connolly satte kvitteringen dryga fyra minuter från periodpausen.

Jesper Williamsson och Lucas Elvenes satte Rögles 2–1 respektive 3–1 inför den sista perioden. Skulle Rögle lyckas knyta ihop säcken den här gången?

- Vi ska inte tänka så mycket utan vi ska bara ut och köra och spela enkelt för de kommer komma ut hårt, sade målskytten Lucas Elvenes till C More.

Nu ställde de inte till det för sig själva. Rögle höll ifrån och Daniel Sylwander kunde också utöka ledningen och fastställde slutresultatet till 4–1.

- Vi har krigat otroligt mycket den senaste tiden utan att få någon utdelning så det var välbehövliga tre poäng i dag, sade matchhjälten Williamsson till CMore.

- Inte en chans att vi skulle tappa det i dag, så det var väldigt skönt.

Rögle bröt därmed en fyra matcher lång förlustsvit och HV71:s segertåg på fyra matcher är nu till ända.