Peder Fredricson efter Jerringpriset: "Dags att se över regelverket"

Hoppryttaren Peder Fredricson, 45, tog överlägset hem Jerringpriset - och möttes av en hätsk debatt. - Det kan vara dags att se över regelverket, säger han.

ANNONS
|

Senaste säsongen blev en stor framgång för Peder Fredricson.

Silverskrällen i Rio hördes ända till Idrottsgalan i Globen där han framröstad av folket tog emot Radiosportens Jerringpris.

En månad har gåttsedan hanmed åtskilliga hästlängder utklassat golfspelaren Henrik Stenson och simmerskan Sarah Sjöström.

Peder Fredricson fick 273 760 röster.

Det var 43000 fler röster än tvåan Stenson och 160000 fler röster än trean Sjöström.

"Kanske dags att se över reglerna"

- Jag har sattstort värde på det engagemang som så många visat mig och sporten och inte minst mött så mycket värme,även från människor jag aldrig träffat tidigare.Det betyder oerhört mycket, säger han.

Att en och annan krönikör inte tyckte att han var en tillräckligt värdig vinnare bryr han sig inte om – och tycker inte att debatten som följde förtog vinnarglädjen.

ANNONS

- Inte alls.Jag tog det inte personligt, jagtycker mer att den kändes orättvist mot alla som röstat. Eftersom priset faktiskthandlar om att flest röst vinner så blev kritiken mesten ickedebatt – som i bästa fall gynnatridsporten, säger Peder Fredricson - som säger att han inte är främmande för att regelverket kring Jerringpriset ändras.

"En person, en röst låter väl rimligt"

- Jag har haft lunginflammation och funderat lite under sjuktiden hemma i soffan. Med tanke på debatten som följde kanske det är dags att se över reglerna, säger han och fortsätter:

- En person, en röst låter väl rimligt inför framtiden, då kanske man undvikerden här typen av diskussioner och får fokus på själva priset, säger han.

Något pris i nävenhar Frerdricson dock inte fått än.

"Ska delas ut vid ett högtidligt tillfälle"

-Jag har faktiskt funderat på om den hamnat fel, säger han med ett skratt.

Radiosportens chef Markus Boger kan dock ge lugnande besked.

- Priset i form av en stor glasskål är hos konstnären i Småland för gravering. Den ska delas ut till Peder vid ett högtidligt tillfälle, kanske i samband medEM i Göteborg i augusti, säger han till GP.

ANNONS