Joakim Lindström och Skellefteå vann igen mot Färjestad. Arkivbild.
Joakim Lindström och Skellefteå vann igen mot Färjestad. Arkivbild.

Ordkrig efter ny Skellefteåseger

Joakim Lindström sänkte på nytt junioren Oskar Steen med en smäll mot huvudet. Och Skellefteå fortsätter att köra över Färjestad i SM-kvartsfinalserien i ishockey. 4–1-segern på bortaplan innebär 3–0 i matcher.

ANNONS
|

Efter Skellefteås tredje raka seger – det är först till fyra som gäller – utbröt ett rejält ordkrig mellan Skellefteås tränare Bert Robertsson och Färjestads assisterande tränare Gereon Dahlgren på presskonferensen.

Samtalsämnet: Skellefteåstjärnan Joakim Lindströms tackling mot Färjestadsjunioren Oskar Steen.

- Det blir mycket snack. Jag vill att domarna och de som äger den frågan ska äga den frågan, säger Bert Robertsson.

ANNONS

- Vi har instanser som ska sköta sådant här. Det är inte vi som står med kavaj i båset eller de som sitter på läktarna som ska döma spelarna.

"Är tacklingsbar"

Men säger ändå lite senare:

- Jag har sett situationen. Jocke Lindström träffar axeln mot axel, tittar man tydligt på bilderna så träffar han axel där bakom och inte mot huvudet.

- Jag tycker att … fan nu hamnar jag här igen, det är ju inte vi som ska tycka. Men jag tycker att han är tacklingsbar, absolut.

Gereon Dahlgren, som var märkbart irriterad, hade en annan åsikt.

- Jag tycker inte att Jockes tackling är okej för fem öre. Steen kom in och tar skottet och har inte en aning om att det kommer in en spelare från sidan. Och sen blir det en tjuvsmäll.

ANNONS

I första kvartsfinalen, också i Löfbergs arena i Karlstad, fick Lindström matchstraff efter en uppmärksammad crosschecking mot just Oskar Steen. Den här gången agerade inte domaren. Nu återstår det att se om ärendet hamnar i disciplinnämnden och om Lindström i så fall riskerar avstängning.

Målvaktsbyte

Själva matchen dominerade Skellefteå. En knapp kvart hade spelats när Skellefteås Tim Söderlund snappade upp pucken och gjorde första målet bakom målvakten Stefan Steen.

Tre minuter in i andra perioden tryckte en fri Sebastian Ohlsson in 2–0 med ett bestämt skott – i boxplay. Och kort därefter satte Jimmie Ericsson enkelt nästa puck bakom Steen som då fick nog och bytte med Lars Haugen.

Efter drygt halva matchen reducerade Joakim Nygård till 3–1 från svår vinkel, men knappt fem minuter senare ökade Bud Holloway på Skellefteås ledning till 4–1.

Tredje perioden förblev mållös, men det blev fortsatt stökigt och känsloladdat då Färjestadshämnden också kom mot Joakim Lindström. Sebastian Erixon gick på med först en crosschecking i ryggen, och sedan med ytterligare en smäll på Skellefteåstjärnan – och Färjestadbacken fick en tvåa för det.

TT

ANNONS