Djurgårdens Jonas Olsson och Kim Källström efter 3–0-målet mot Östersund.

Olsson tvåmålsskytt när Dif vann: "Viktigt"

De var identiska. Nu har Jonas Olsson noterats för sina första mål i Djurgården.

|

Han anlände från Premier League-klubben West Bromwich till Djurgården som en prestigevärvning.

Nu – när halva säsongen är till ända – så har Olsson inkassera sina första mål i den blårandiga-dressen när Djurgården avfärdade Östersund med 3–0.

- Jag har haft ett par lägen under säsongen, så det var kul att göra dem och det var en viktig match att göra dem i, säger han.

Det två målen var som sånär identiska.

Det första: en frispark från Kim Källström som han nådde högst på och med en knyck bakåt med nacken kunde göra 1–0.

Det andra: med dryga fem minuter kvar av ordinarie tid skarvade han återigen in en frispark från Kim Källström och fastställde slutresultatet till 3–0.

- Vi gör en väldigt bra match tycker jag, vi gör det vi har sagt att vi skulle göra. Vara aggressivare och kompaktare både på bredden och på längden, säger Jonas Olsson.

Badjis första mål

Utöver Olsson så debuterande en annan målskytt: Aliou Badji:

- Otroligt kul för honom att göra det viktiga 2–0-målet. Han har jobbat hårt under tiden hos oss. Så fantastiskt kul för honom att han fick göra ett, säger Özcan Melkemichel.

Djurgården fick gruvlig revansch från senast när de föll mot ett reservbetonat Östersund.

Hemmalaget satte tidigt upp ett frenetiskt presspel och lät det sedvanligt passningssäkra Östersund inte få slå sig till ro med bollen. Djurgården såg ut att ha tagit med sig ett och annat från debaclet senast.

Tidigt skramlade Djurgården fram två målchanser. Först en frispark som Kevin Walker skickade iväg och som Kim Källström vinklade i burgaveln. Sedan hade Källström en frispark som strök precis över Aly Keitas överliggare.

Hög nivå på hemmaplan

Sedan bedarrade tempot något i matchen och de vassa målchanserna lyste med sin frånvaro. Minuterna från pausvilan gastade Djurgården efter straff när ÖFK:s Brwa Nouri fått den misstänkt nära armen, men domare Magnus Lindgren valde att inte blåsa straff.

Men kort därefter inledde Olsson målskyttet och Östersund var aldrig riktigt nära att skaka det för dagen solida Djurgården.

- Sett över 90 minuter förtjänar vi segern i dag, säger Özcan Melkemichel.

I och med segern hakar Djurgården på i toppen på en tredjeplats i tabellen.

- Vi visar att vi har en otroligt hög högstanivå, framför allt här hemma, men sedan måste nivån upp på bortaplan, säger Jonas Olsson.