Skellefteås Jesper Olofsson blev matchhjälte när hans Skellefteå vann borta mot Färjestad. Arkivbild.

Olofsson matchhjälte borta mot Färjestad

|

Trots Sveriges tidiga uttåg ur OS-ishockeyn så fanns ingen av Färjestads (Mikael Wikstrand och Dick Axelsson) eller Skellefteås (Pär Lindholm, Joakim Lindström och Oscar Möller) OS-spelare på isen när de två lagen drabbade samman i SHL.

Det blev en tajt, jämn och svängig tillställning i Karlstad.

Skellefteås Bud Holloway satte 2–1 i slutet av den andra perioden och hade därmed fullbordat en vändning från underläge 0–1. Men Färjestad gjorde detsamma och tio minuter in i den tredje perioden hade hemmalaget knutit till sig en 3–2-ledning. Men Skellefteås Mike Kostka såg till att ta matchen till förlängning med sitt 3–3-mål.

Där blev också bortalagets Jesper Olofsson matchhjälte när han frispelades och dunkade in segerpucken, 4–3, 40 sekunder från en straffläggning.