Norska segrar i V75:s storlopp

Hemmalaget tog hem båda storloppen när Bjerke travbana i Oslo arrangerade V75. Lionel, körd av Göran Antonsen, vann Gulddivisionen efter tidig ledning. Ferrari BR och Per-Oleg Midtfjeld använde samma väg mot seger i Axel Jensens minneslopp för fyraåringar. Det blev till slut 3–3 i matchen mellan Norge och Sverige.

ANNONS
|

Lionel tränas dock i Sverige av Daniel Redén. Ägaren Göran Antonsen tycker det är bäst så. Under hösten har sjuåringen fått hård träning i Redéns sandbana. Allt med sikte mot Prix d’Amerique om drygt två månader.

På lördagen fick Lionel bättra på tempot en aning och han gillade att springa på i lite snabbare farter.

Göran Antonsen kunde överta ledningen i utgången av första kurvan och sedan var spänningen över. Lionel vann på 1.12,8 efter ett rasande snabbt sista halvvarv.

- Han var lite slö och ofokuserad i dag, men det gick fort till slut. Han travade jättefint ändå och var klart bättre än i förra starten, jag var väldigt nöjd. Nu tar vi sikte mot Frankrike, sade den norske kusken.

ANNONS

Vincennes nästa

Lionel kommer att starta på Vincennes den 10 december i Prix du Bourbonnais.

- Hästen åker ner till Frankrike om någon vecka, sedan blir det ett par lopp innan Prix d’Amerique. Han var ju trea senast och jag hoppas på en bättre placering i vinter. Björn Goop kommer att köra i första B-loppet, sedan får vi se, kanske kör jag själv i Prix d’Amerique, funderade Antonsen.

Björn Goop kör alltså Lionel i Prix du Bourbonnais. På söndag får han chansen att sitta upp bakom världens bästa häst Bold Eagle på Vincennes. Ordinarie kusken Franck Nivard var med om en olycka vid fredagens tävlingar och skadade ryggen. Läkare har ordinerat några dagars vila för den franske toppkusken. Då ringde Bold Eagles ägare Pierre Pilarski till Goop som förstås svarade ja med en gång.

Duell uteblev

I Axel Jensens minneslopp, med 300000 kronor i första pris, väntades en tuff match mellan hemmastjärnan Ferrari BR och Daniel Redén-tränade Love Matters. Men den sistnämnde galopperade långt innan startbilen släppte iväg fältet och skenade runt i två varv. Det blev några jobbiga minuter för kusken Örjan Kihlström innan han fick stopp på hästen.

ANNONS

Ferrari BR kunde överta ledningen tidigt utan strid och Per-Oleg Midtfjeld hade sedan allt under kontroll.

I somras travade fyraåringen världsrekord över medeldistans med 1.09,9.

- Ferrari har inte samma fina form nu, men han gjorde det bra i dag. Det blev ett ganska tufft lopp i hårt tempo och tiden 1.11,0 var bra. Det här var sista starten för året, han har varit i gång länge, ända sedan i mars, och behöver vila ett tag. Nästa år kommer vi igen och det lär bli några lopp i Sverige. Man drömmer ju om Elitloppet, sade Midtfjeld.

TT

ANNONS