Johan Rosén fick en tung start som ny tränare i Mora.
Johan Rosén fick en tung start som ny tränare i Mora.

Mora nollat efter tränarbytet

Tränarna Mattias Karlin och Mikael Johansson sparkades i hopp om få till en förbättring. Den blev allt annat än snar. Rögle vann bottenmötet med 3–0 – och petade samtidigt ned Mora på den direktkvalsplats som klubben så förtvivlat vill undvika.

ANNONS
|

Nykomlingen Mora har presterat bättre den här säsongen än vad man många trodde laget var mäktigt, men ändå inte tillräckligt bra i klubbledningens ögon. Så i helgen fick Karlin och hans assistent Johansson kicken.

Johan Rosén tog över i par med Daniel Hermansson, men bara Rosén stod i båset i Lindab arena i Ängelholm. Nyblivne pappan Hermansson stannade hemma och lika bra var väl det för hans del. För någon effekt gav inte det överraskande tränarbytet.

Snarare var det stundtals virrigt värre.

Rögle tog femte raka hemmasegern och klev av bara farten förbi Mora, som nu är näst sist och med bara Karlskrona bakom sig i SHL-tabellen.

ANNONS

Juhamatti Aaltonen och Alen Bibic visade vägen för tränaren Cam Abbotts pånyttfödda Rögle och när Mora tryckte på för en reducering kom Linus Sandin direkt från utvisningbåset, kroppsfintade bort Christian Engstrand och lyfte upp 3–0-pucken i nättaket.

- Prestationen är väl okej. Vi är lite långsamma när vi ska i väg från egen zon. Vi har inte farten med oss nedifrån. 16 skott är för lite, men jag tycker ändå vi har lägen, säger nye Moratränaren Johan Rosén till CMore.

Redan i nästa match väntar Karlskrona.

- Vi måste få igång vår offensiv och fortsätta jobba med de detaljer vi har jobbat med i veckan, säger Rosén.

Moras John Persson fick ledas av isen i slutperioden med en befarad knäskada.

TT

ANNONS